Cool Flame ja Williamsburg murskaavina Teivossa – Voittotilejäkin auki

Teivon tiistai-illan Toto5-kierroksella voittoihin ravasivat terävästi kirinyt Emma E., murskaavan ylivoimaiset Cool Flame ja Williamsburg sekä keulapaikalta ykköseksi venyneet Hollaus ja Yuvarajah. Illan muissa lähdöissä kärkisijoille pinkoivat Best Photo, Hurjin sekä voittotilinsä avannut kolmikko Jakethetwelve, Cosla ja Thinkin’ Pink.

Jakethetwelve korjaili reilulla otteella ennätystulostaan

Ravien ensimmäisessä lähdössä ykkösrahat kuittasi Victor Björkrothin ohjastama Jakethetwelve. Ruuna nousi viimeisen takasuoran alussa 3. ulkoa kirikaistoille ja kipusi loppukurvissa kakkoseksi. Maalisuoran alussa Jakethetwelve iski keulahevosen peesistä toiselle radalle ja hankki lopussa varmaan tyyliin yliotteen johtaneesta. Voitto oli Matti Matinlaurin valmennettavalle uran ensimmäinen. Samalla ruuna korjaili roimalla otteella ennätystulostaan, joka kirjataan nyt lukemiin 16,1ke.

Piikkipaikalla väliajoin 18,0 – 17,0 – 17,5 kellottanut Sahara Not Bad oli reippaassa 14-lopetuksessa hyvä toinen. Muut jäivät kauas. Taustalla Shackhills Storm teki sisäratareissun päätteeksi positiivisen kirin ja nousi ulkoratoja pitkin kolmanneksi. Loppukaarteessa 3. sisältä ulos noussut Zaborsky lopetti ihan mukavalla otteella nelosrahoille. Paljon pelattu Husar Ima putosi loppukaarteessa 2. sisältä 3. sisälle ja sinnitteli lopussa kiertelemättä viidenneksi.

Takakaarteessa toisen radan veturiksi kiertynyt Mad About Alley kamppaili kohtalaisesti perille ja riitti kuudenneksi. Reilu kierros jäljellä 3. ulkoa kiriin lähtenyt ja hetkeä myöhemmin laukannut Katapult Avenger teki jatkossa ihan sinnikästä kiriä, mutta otti uuden laukan loppukaarteessa. Raville selvittyään Tommi Kylliäisen ajokki teki vielä aivan mukavan esityksen ja sai taustalla rahaa. Viimeiselle takasuoralle kaarruttaessa 4. ulkoa kiriin lähtenyt Always My Wheels kohtasi loppukaarteessa jonkinlaisia haasteita ja menetti vauhtiaan, mutta tuli maalisuoraa jälleen ihan asiallisella otteella, kuitaten lopulta viimeiset rahat.

Cosla avasi voittotilinsä

Toisessa lähdössä voiton vei yllättäjä Cosla. Ruuna eteni laukkojen sävyttämällä alkumatkalla nopeasti kakkossijalle. Etusuoralle kaarruttaessa Cosla nousi toiselle radalle ilman vetoapua ja jyräsi suoralla kärkeen. Maalisuoralla 31-lopetuksessa Cosla joutui ahtaalle Meleko Kommeen kanssa ja oli jo jäämässä alakynteen, mutta taisteli lopulta uudestaan mukaan voittotaistoon. Aivan loppumetreillä Cosla vastaili sitkeän esityksen päätteeksi niukkaan voittoon. Ykkössija oli Mari Salmisen valmennettavalle uran ensimmäinen.

Etusuoralla toisen radan veturiksi jäänyt Meleko Kommee teki sitkeän esityksen ja näytti loppusuoralla hetkellisesti ihan voittajalta, mutta joutui kuitenkin lopussa tyytymään kakkossijaan. Rukihine seuraili 2. ulkoa tasaisesti perille ja oli varsin reilun välimatkan päässä kolmas maalissa. Ensimmäisessä kaarteessa laukannut Ukko Mooses juoksi jatkossa 3. ulkona, mistä oli tasainen neljäs.

Etusuoralla keulapaikan menettänyt Hallan Vilkas sinnitteli jatkossa kohtalaisesti viidenneksi. Kaukana taustalla Vilkkeen Viisu otti viimeisenä hyväksytyn juoksun tehneenä viimeisen rahasijan. Etusuoralla hylkyyn laukannut Aissa pudotti viimeisellä takasuoralla raville ja tuli jatkossa hyvin perille, ylittäen maalilinjan kolmantena. Pelisuosikki Tuulen Tahti laukkaili hylkyyn.

Thinkin’ Pinkille uran avausvoitto

Kolmannessa lähdössä paras oli Jukka Torvisen ajama Thinkin’ Pink. Tamma lähti hyvin liikkeelle ja valtasi heti alussa kärkipaikan. 17-avauksen jälkeen Thinkin’ Pink rauhoitti täyden tonnin väliajaksi 19,5 ja jatkoi kolmannen puolikkaan 16,5-vauhtia. Maalisuoralla 14-lopetuksessa Eino Rampasen valmennettava hallitsi tapahtumia varmaan tyyliin ja otti uransa ensimmäisen ykkössijan. Samalla tamma paranteli ennätystään muutamalla kymmenyksellä.

Loppukaarteessa 3. sisältä 2. sisälle päässyt Perfect Circle seuraili kakkoseksi, kiritilat jäivät kuitenkin haaveeksi. Viimeisellä takasuoralla keskijoukoista kolmannen kiertoon lähtenyt Gapminder Pellini tuli hyvällä otteella perille ja kuittasi kolmosrahat. Päätöspuolikkaan käynnistyessä 2. sisältä johtavan rinnalle noussut Windlucky tsemppasi lopussa ihan mukavasti nelosrahoille. 2. ulkoa maalisuoralla 3. sisälle vaihtanut It’s True Love oli tasainen viides ja sai rahaa. Taustalla Wanna Be My Lover tuli vauhtinsa pitäen perille ja kipusi kirivaiheessa kuudenneksi.

Pelihevosista Victoria’s Secret laukkasi loppumetreillä ja menetti rahasijan. Jesper Williams puolestaan laukkasi viimeisellä takasuoralla toisen radan veturin paikalta hylkyyn. Laukkaan palanutta sijoitusta on hyvin vaikea arvioida, mutta tuskin kärkipään sijoituksetkaan aivan utopiaa olisivat olleet.

Emma E. kiri parhaalla otteella loppua

Toto5-avauksessa voittoon ravasi Hannu Korven ohjastama ja valmentama Emma E. Tamma nousi viimeisellä takasuoralla 4. ulkoa kirikaistoille ja iski maalisuoralla mukaan voittotaistoon. Loppumetreillä Emma E. pinkoi hyvällä tyylillä kärkeen ja uransa kuudenteen voittoon. Samalla tamma pudotti ennätyksestään pari kymmenystä, noteeraten tuloksen 14,2ake.

Take Care teki 3. ulkoa vahvan kirin. Hannu Kamppurin ajokki siirtyi maalisuoran alussa kärkeen, mutta joutui lopussa nöyrtymään yhdelle vastustajalle ja jäi kakkoseksi. Viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa kirinsä aloittanut Kratos K.M.E. eteni jatkossa johtavan rinnalle, mistä kamppaili maalisuoralla ihan asiallisesti kolmanneksi. Silent Starlight tuli 5. ulkoa haastavista asemista aivan positiivisesti perille ja oli neljäs.

Ensimmäisessä kaarteessa kolmossijalta laukannut Godolphin Simoni otti viimeisen takasuoran alussa hänniltä uuden laukan. Jatkossa Jonny Länsimäen ajokki kehitti positiivisen kirin ja nousi taustalla viidenneksi. 2. sisällä matkustanut Lucky’s Equ nousi loppukaarteessa toiselle radalle ja oli taustalla tasainen kuudes, kuitaten viimeiset rahat. Pelihevosiin lukeutunut Scorpion Comery kellotti keulassa väliajoin 13,5 – 13,5 – 15,0 ja taipui 14-lopetuksessa kahdeksanneksi.

Cool Flame murskaavan ylivoimainen

Cool Flame karkasi loppusuoralla muiden tavoittamattomiin. (Kuva: Suomen Hippos / Maisa Hyttinen)

Toto5-kakkosessa paras oli Tommi Kylliäisen naruttelema Cool Flame. Ruuna nousi etusuoralla 2. ulkoa kolmannen kiertoon ja eteni jatkossa johtavan rinnalle, missä piti tahdin reippaana. Loppukaarteessa Cool Flame jyräsi kärkeen ja karkasi 15-lopetuksessa murskaavaan voittoon. Ykkössija oli ennätystuloksensa 15,1ake pinkoneelle ruunalle uran kolmas. Joni-Petteri Irri vastaa Cool Flamen valmennuksesta.

Loppukaarteessa sisäradan jonon hänniltä toiselle radalle vaihtanut Rosie Roof nousi suoralle kaarruttaessa ulkoradoille ja lopetti hyvällä otteella kakkoseksi. 3. ulkoa loppukaarteessa 2. ulos päässyt Winter Oak löysi myöhään kiritilat ja lopetti hyvin kolmanneksi. Loppukaarteessa toisen radan jonon hänniltä ulkoradoille noussut Zara Josefina nousi mukavan kirin päätteeksi nelosrahoille.

Loppusuoralla 4. sisältä aivan liian myöhään tilat löytänyt The Queen Sylvie lopetti pirteästi viidenneksi, jossiteltavaa jäi. Loppukurvissa 2. ulkoa kiriin lähtenyt Fourcade oli kirivaiheessa tasainen ja nappasi viimeiset rahat. Pelihevosista Rock’n Roll Ax jäi loppukaarteessa 2. ulkoa ilman vetoapua ja putosi loppumetreillä niukasti ulos rahoilta. Empere’s Lily ei saanut keulasta pahoin taipuneen Laurila’s Johnnyn takaa ajoissa kunnollista mahdollisuutta ja jäi kahdeksanneksi.

Williamsburg palasi huippuvireessä tauolta

Williamsburg palasi lyhyeltä tauolta kovassa kunnossa. (Kuva: Suomen Hippos / Moona Mäntyvaara)

Toto5-kolmosessa ykkösrahat kuittasi Hannu Torvisen ohjastama Williamsburg. Ruuna nousi etusuoran päässä 3. ulkoa kirikaistoille ja eteni päätöspuolikkaan käynnistyessä kärkeen. Maalisuoralla Williamsburg irtosi ylivoimaiseen voittoon ja pinkoi viimeiset 700 metriä 09,5-vauhtia. Hurja esitys suoraan pieneltä tauolta! Voitto oli Anna Torvisen valmennettavalle uran 11:s.

Vajaan kierroksen kirin 4. ulkoa tehnyt Hades oli taustalla hyvä kakkonen. Credit To Easy teki 5. ulkoa hyvän kirin ja kipusi lopussa kolmanneksi. Etukaarteessa 3. sisältä 2. ulos vaihtanut Simon Angel kiri lopussa kolmatta rataa pitkin aivan asiallisella otteella neljänneksi, häviten toki varsin selvästi kärkitriolle. Toista rataa ilman vetoapua juossut Rehab oli aivan sinnikäs ja riitti viidenneksi.

Etusuoran päässä 5. sisältä toiselle radalle vaihtanut Infinito nousi maalisuoralla taustalla kolmannelle radalle ja lopetti ihan mukavasti viimeisille rahoille. Viimeisellä takasuoralla ulkoratojen kautta kärkeen kurkottanut Ferrari Bork menetti jatkossa paikkansa varsin nopeasti ja putosi lopulta seitsemänneksi. Father’s Hope tuli ulkoratoja pitkin vauhtinsa pitäen perille ja riitti kahdeksanneksi. Alkumatkan johtanut Trix for Free menetti paikkansa viimeisellä takasuoralla ja putosi jatkossa kauas taustalle.

Hollaus hallitsi tapahtumia piikkipaikalta

Toto5-kierroksen neljännessä kohteessa voittoon ravasi Hollaus. Ari Moilasen ajokki eteni ensimmäisellä takasuoralla kärkeen ja kellotti keulassa väliajoin 29,0 – 27,0 – 29,0. Maalisuoralla 26-lopetuksessa Hollaus hallitsi tapahtumia varmaan tyyliin ja otti kauden kolmannen kärkisijan. Tea Jalonen vastaa lähes sadan kisan konkaritamman valmennuksesta.

Mieletön Melinda oli johtavan kupeelta sinnikäs kakkonen. Johtavan taakse pussiin juuttunut Villheila kuittasi kolmosrahat. Viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa kirimerkin saanut Lakan Leija tuli ihan sinnikkäästi maaliin saakka ja riitti neljänneksi. 2. ulos vaille kiritiloja jäänyt Runoneito oli viides, ja 3. sisälle pussiin juuttunut Suvelan Unelma kuudes. 4. ulkoa viimeisellä takasuoralla kirinsä aloittanut M.A. Piste tuli tasaisen asiallisesti perille ja riitti viimeisille rahoille.

Naputus ja Nompparilla seurailivat tasaisen rintaman takaa asiallisesti sijoille kahdeksan ja yhdeksän, saamatta kuitenkaan kirimahdollisuutta. Sijoituksen suhteen kummallekaan ei silti tainnut valtavasti jäädä jossiteltavaa. Helun Kuva teki ensimmäisen kaarteen laukkansa jälkeen taustalta aivan mukavan esityksen, vaikka olikin tulosliuskassa vasta sijalla kymmenen.

Yuvarajah vastaili niukkaan voittoon keulapaikalta

Yuvarajah piti pintansa loppuun saakka, vaikka joutui tiukille. (Kuva: Suomen Hippos / Juho Hämäläinen)

Toto5-päätöksessä voiton vei Yuvarajah. Emma Väreen ohjastama ja valmentama ruuna eteni ensimmäisen takasuoran alussa kärkeen. 13-avauksen jälkeen Yuvarajah jatkoi täyden tonnin 14-vauhtia ja kellotti kolmannen puolikkaan 16-kyytiä. Maalisuoralla 14-lopetuksessa ruuna joutui ahtaalle Unique’s Smilen kanssa, mutta piti niukkaan voittoon. Ykkössija oli Yuvarajahille uran seitsemäs ja kauden neljäs.

Johtavan takaa lopussa kiritilat löytänyt Unique’s Smile tarjosi todella tiukan haasteen voittajalle, mutta jäi kakkoseksi. Loppukaarteessa 3. sisälle edennyt Laird Hamilt Boko pääsi loppusuoralla etenemään johtavan kantaa, mistä seuraili tiloja löytämättä kolmanneksi. Etukaarteessa 6. ulkoa kiriin lähtenyt Titania Hills kurkotti loppukaarteessa jo kohti kakkossijaa, mutta joutui hyvästä esityksestä huolimatta tyytymään lopulta neljänteen sijaan.

Loppukaarteeseen 4. ulkona saapunut Franz Jäger siirtyi maalisuoralle kaarruttaessa sisäradalle, mistä löysi loppusuoralla kiritilat ja lopetti pirteästi viidenneksi. Viimeisellä takasuoralla 3. sisältä 3. ulos vaihtanut Juliet Ray jatkoi loppukaarteessa kirikaistoille ja lopetti mukavalla otteella viimeisille rahoille. Listas Minttu kiri porukan perältä terävästi loppua ulkoratoja pitkin, mutta jäi hyvästä loppuvedostaan huolimatta vaille rahaa.

Viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa hyökänneen Sanda Mariahin kiri katkesi maalisuoralla sen verran, että Jonny Länsimäen ajokki putosi ulos rahoilta. Gliding Star tuli edellisen tuntumassa vauhtinsa pitäen perille ja oli yhdeksäs. Pelihevosiin lukeutunut Utamaro Kemp taipui toisen radan veturin paikalta sijalle kymmenen. Viimeisellä takasuoralla hylkyyn laukannut Rocky Cobbler tuli raville selvittyään vielä aivan mukavasti perille.

Best Photo alusta loppuun

Yhdeksännen lähdön vei nimiinsä Hannu Korven ohjastama ja valmentama Best Photo. Tamma piti sisäradalta keulapaikan hallinnassaan ja kellotti väliajoin 13,0 – 18,0 – 20,0. Maltillisen matkavauhdin päätteeksi Best Photo hallitsi tapahtumia 14,5-lopetuksessa varmaan tyyliin ja otti uransa kolmannen ykkössijan.

Etusuoralla 4. sisältä toisen radan veturiksi vaihtanut Real Time tsemppasi asiallisesti kakkoseksi. Johtavan taakse pussiin juuttunut Jubilee Hoss oli kolmas. 3. sisältä myöhään tilat löytänyt Shackhills Glory lopetti ihan mukavasti neljänneksi. Viimeisen takasuoran alussa 5. sisältä ulos noussut Amazing Hunter tuli aivan pirteällä otteella maaliin saakka ja kuittasi viidennet rahat. Pacman Poppy kiri porukan hänniltä varsin mukavalla otteella loppua ja ehti vielä rahoille. 2. ulkoa tasaisesti esiintynyt Queen Ale ja loppua ihan terävästi pinkonut Rockoon ottivat seuraavat sijat.

Hurjin jyräsi niukkaan voittoon

Illan päätöslähdössä paras oli Olli Koivusen ajama Hurjin. Ruuna juoksi 4. ulkona, mistä sai viimeiselle takasuoralle kaarruttaessa kirimerkin ja eteni jatkossa 2. ulos. Maalisuoralla Hurjin nousi kolmannelle radalle ja jyräsi lopussa niukkaan voittoon. Ykkössija oli Esa Heikkisen valmennettavalle uran viides.

Ensimmäisessä kaarteessa keulapaikalta laukannut ja jatkossa uudestaan kärkeen edennyt Hovilan Oiva kellotti väliajoin 32,0 – 32,0 – 31,0 ja kamppaili 27-lopetuksessa aivan asiallisesti kakkoseksi. Viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa kiriin noussut Beris eteni loppukaarteeseen tultaessa uuteen selkään 3. ulos. Maalisuoraa Juha Utalan ajokki pinkoi vauhtinsa pitäen ja otti kolmosrahat. Maalisuoran alussa 2. sisältä toiselle radalle noussut Renoo punnersi kohtalaisesti neljänneksi.

Loppukaarteessa porukan hänniltä kirinsä aloittanut Eeron Tuli kuittasi taustalla viimeiset rahat. Pelihevosista Kasima laukkaili alkumatkasta hylkyyn.

HARRI HAAVISTO