Vaasantien kupeeseen Metsäkylään suunnitellaan uutta asuinaluetta

Metsäkylään kaavaillaan uutta omakotialuetta, jonka kaavoituksen käynnistämisestä kaupunginhallitus päättää tulevassa kokouksessaan.
Uutta asuinaluetta suunnitellaan Vaasantien ja Hiekkamaantien liittymän kupeeseen Metsäkylään. Alueen sijainti on merkitty kuvaan sinisellä. (kuva: Jani Saarenpää)

Alue sijaitsee Metsäkylän pohjoispuolella Vaasantien kupeessa noin kilometrin päässä Metsäkylän yhtenäiskoululta. Alue rajautuu Hiekkamaantiehen ja metsäalueeseen, jonka toisella puolen sijaitsee Metsäkankaantien varrelle sijoittuva pientaloalue.

Uusi kaavoitettava alue on kooltaan 5,3 hehtaaria ja sen omistaa Ylöjärven kaupunki.

Kaupungin kaavoituspäällikkö Esko Hyytinen kertoo sähköpostitse, että alustavien suunnitelmien mukaan kaupunki kaavoittaisi uuden alueen omakotitaloille.

Tällä hetkellä Metsäkylässä ei ole tarjolla kaupungin omistamia omakotititontteja, eikä sellaisia ole tulossa hakuun ennen uuden kaava-alueen valmistumista.

Hyytisen mukaan omakotitonttien kysyntä on pysynyt Ylöjärvellä melko hyvänä suhdanteista huolimatta, ja tontteja kaupunki pyrkii kaavoittamaan edelleen eri alueilta.

Halutuin paikka omakotitalolle on ollut kaupungin tonttihaussa viime vuosien aikana Siivikkala, jossa kaavoitetaan tällä hetkellä kahta uutta pientaloaluetta koulun pohjoispuolelle ja Leppästentielle.

– Metsäkylän kysyntä (omakotitonteille) ei ole niin suurta kuin esimerkiksi Siivikkalassa, mutta hakijoita on kuitenkin aikaisemmin ollut ihan hyvin, Hyytinen toteaa.

Myös Vuorentaustaan on käynnistynyt tänä keväänä uuden asuinalueen rakentamisen valmistelutyöt.

Lue myös: Siivikkalaan kaavoitetaan toistakin pientaloaluetta Serlapuiston lähelle – Alueelle päiväkoti sekä kaksikerroksisia omakotitaloja ja rivitaloja

Kaavoitettava omakotialue rajautuu Hiekkamaantiehen ja metsäalueeseen, jonka toisella puolen sijaitsee Metsäkankaantien varrelle sijoittuva pientaloalue. Metsäkylän yhteinäiskoulu sijaitsee noin kilometrin päässä. (grafiikka: Jani Saarenpää)

Tonttien luovutus vuosien päässä

Ylöjärven kaupunginhallitus päättää Metsäkylän uuden asuinalueen kaavoitustyön käynnistämisestä maanantain 15.4. kokouksessaan.

Esko Hyytinen sanoo, että mikäli kaavoitus sujuisi suunnitelmien mukaan, voisi yhdyskuntatekninen suunnittelu ja katujen rakennus uudella alueella alkaa alueella kaavan hyväksymisen jälkeen jo vuonna 2025.

– Ja tonttien luovutus alkaisi aikaisintaan noin kolmen vuoden kuluttua.

Uuden kaavoitettavan alueen lisäksi kaupunki omistaa Metsäkylästä maita jo kaavoitettujen alueiden pohjoispuolelta. Hyytinen kertoo, että kaupunki käy tasaisesti maanhankintaneuvotteluja eri puolilta Ylöjärveä.

Kaupungin maanhankinta on Hyytisen mukaan keskittynyt viime vuosina etenkin Teivon-Mäkkylän alueelle, jonne valmistellaan uutta noin 5 000 asukkaan ja 500–1 000 uuden työpaikan kaupunginosaa.

Lue myös: Teivon-Mäkkylän alueelle koulu ja kaksi päiväkotia? – Otimme selvää, mitä kaikkea uuteen kaupunginosaan suunnitellaan