Kuvakooste: Suosittu nuorten tapahtuma ja Jami Faltin houkuttelivat Ylöjärvelle Valoon jättimäärän nuorisoa, joka sai paikalla myös ilmaisen hiustenleikkuun

Historiansa suurin Nuoria Somettaa -tapahtuma pidettiin tämän viikon keskiviikkona Koulutuskeskus Valossa Ylöjärvellä. Rap-artisti Jami Faltin ja tapahtuman muu ohjelma houkuttelivat paikalle ennätysmäärän nuorisoa – Ylöjärven ulkopuoleltakin.
Tämän vuoden tapahtuman ehdoton vetonaula oli nuorisolle tarjottava hiustenleikkuu: tamperelainen The Best one Barbershop tarjosi nuorille uudet hiustyylit täysin ilmaiseksi. Yrityksen toinen yrittäjä Alaa Salonen (vasemmalla takana) sanoi, että nuoret ovat tärkeä kohderyhmä, jota ei oteta partureissa tarpeeksi hyvin huomioon. – Nykynuoret ovat tosi tarkkoja tyylistään.

Vuodesta 2018 Ylöjärven Koulutuskeskus Valossa järjestetty Nuoria Somettaa -ilmaistapahtuma on paisunut vuosi vuodelta suuremmaksi tapahtumaksi, joka tunnetaan jo Ylöjärven ulkopuolellakin. Keskiviikkona Valon ovilla jonotettiin jo ennen tapahtuman alkamista, ja paikalle oli eksynyt nuorisoa Ylöjärven lisäksi ainakin Tampereelta.

– Eräskin tyttöporukka sanoi tulleensa bussilla tapahtumaan 50 minuutin bussimatkan päästä, toteaa tapahtuman järjestelyistä vastaava Pirmedioiden tapahtumakoordinaattori Hanna-Mari Kujala.

Parturiyrittäjä Karar Sabah leikkasi työntekijöineen nuorison hiuksia koko tapahtuman ajan. Parturipisteelle oli pitkä jono koko illan ajan. Päivän suosituin leikkaus oli fade, jossa sivut leikataan lyhyiksi.

Nuorilta tiedustellessa syytä paikan päälle tuloon nimesi moni vastaukseksi illan pääesiintyjän, rap-artisti Jami Faltinin. Useat nuoret totesivat myös, että tapahtuma oli kiva piristys kevään keskelle, kun heidän ikäisilleen suunnattuja tapahtumia ei ole juuri tarjolla.

Tapahtuman houkuttelevuudesta kertoo jotakin se, että koko illan aikana yleisöä oli Valossa liki 700 henkilön verran.

Nuoret pääsivät testaamaan tapahtumassa ruotonsa joustavuutta limbokisassa.

Kaikille tehtiin turvatarkastus

Moni nuori saattoi kiinnittää huomiota aikaisempiin tapahtumiin verrattuna siihen, että tämän vuoden tapahtumassa tehtiin turvatarkastus.

Kujalan mukaan tämä oli tarpeen, sillä viime vuoden tapahtumassa kävi ilmi, että sisätiloihin oli joidenkin nuorten mukana kulkeutunut päihteitä.

– Kyseessä on ikärajaton ja päihteetön tapahtuma, johon osallistuu alaikäisiä, myös lapsia vanhempineen. Turvatarkastuksella pystymme puuttumaan ja valvomaan, jotta tapahtuma pysyykin päihteettömänä.

Ikärajaton ilmaistapahtuma oli tänä vuonna historiansa suurin: yleisöä oli liki 700 hengen verran. Joukossa oli niin vanhempia nuoria, yläkouluikäisiä kuin alakoululaisiakin ja sitä nuorempia vanhempiensa kanssa.

Ylöjärven Ryhdin järjestyksenvalvojien näkökulmasta tapahtumailta oli lopulta hyvin rauhallinen suuresta väkimäärästä huolimatta. Myös Ylöjärven SRP:n ensiaputiimi kertoi, että ilta oli odotettua rauhallisempi.

Kujala kiittää nuorisoa esimerkillisestä käytöksestä.

– Nuoret käyttäytyivät upeasti, järkkäreiltä ei tullut mitään sanomista, pelkkää kiitosta.

Nuoria Somettaa -tapahtumaa järjestävät yhteistyössä Ylöjärven Uutiset, Ylöjärven lukio ja Ylöjärven kaupunki. Tapahtuman mahdollistavat useat paikalliset yritykset taloudellisella tuellaan.

Järjestämisestä suurin kiitos kuuluu kuitenkin lukion yrittäjyyslinjan ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille, joita Hanna-Mari Kujala ohjaa järjestelyissä.

– He selviytyivät todella hyvin. Ennakkovalmistelut tehtiin hienosti ja yhteisen tavotteen eteen toimittiin esimerkillisen hyvin, Kujala kehuu.

Erityisesti nuorempaa yleisöä kiinnosti tapahtumaan koottu peliluola, jossa pääsi pelaamaan muun muassa vr-peli Beat saberia.
Liikkuvan pelisalin toi tapahtumaan Cave Entertainment. Yrityksen operatiivinen johtaja Eetu Mäenpää (oik.) ja toimitusjohtaja Rami Oikarinen kertoivat, että pelisali räätälöidään aina kohderyhmän mukaan. Ylöjärvelle tuotiin nuorten suosikkeja: Beat saber vr-peli, Pleikkarilla pelattavat Änäri ja Fifa sekä ajosimulaattori.
Tapahtumaan saapui nuoria erityisesti Ylöjärveltä mutta myös Tampereelta.
Alkuillasta lavalla nähtiin rapduo Coozii & Zeno.
Nuoria somettaa -tapahtumaa järjestävät Ylöjärven lukion yrittäjyyslinjan ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat.
Kuvausseinä oli tapahtumassa ahkerassa käytössä.
Lavan edusta alkoi täyttyä ennen illan pääesiintyjä Jami Faltinen sisääntuloa.
Jännitys tiivistyi…
Rap-artisti Jami Faltin huipensi tapahtumaillan.
Artisti tunnetaan parhaiten kappaleestaan Kertoimia vastaan, joka toimi keikan päätösbiisinä.
Yleisössä intouduttiin keikan aikana moshpitin vietäväksi ja paidathan siinä lähtivät.