Kurussa on toivottu pitkään onnettoman sataman kunnostusta – Lähivuosina tulossa isollekin alukselle sopiva laituri ja kahvila terasseineen?

Ylöjärven kaupunki hakee satamalle yleissuunnitelman laatijaa.
Ränsistyneelle Kurun satamalle haetaan piristysruisketta yleissuunnitelman laadinnalla. Suunnitelma pitää sisällään uuden ison ponttoonilaiturin ja kahvila-kioskialueen terasseineen. (Arkistokuva: Hanna Arkko)

Näsijärven rannassa ja aivan Kurun keskustan kupeessa sijaitseva Kurun satama ollaan kunnostamassa lähivuosina. Sataman omistaa Ylöjärven kaupunki.

Tällä hetkellä sataman kunto on huono, ja Kurussa on jo pitkään toivottu sen kunnostamista viihtyisäksi siten, että se houkuttelisi Kuruun veneilijöitä ja muita kesänviettäjiä.

Nyt Ylöjärven kaupunki on ryhtynyt kilpailuttamaan satamalle yleissuunnitelmaa noin 3 800 neliön alueelle. Yleissuunnittelu sisältää koko satama-alueen toiminnot ja laivalaiturin suunnittelun.

Kaupungin julkaiseman julkisen hankintailmoituksen mukaan satamaan tulee suunnitella sopiva ponttoonilaituri, johon on mahdollista kiinnittää jopa 30-metrinen sisävesialus. Nykyinen vanha rakenne tulee purkaa uuden tieltä, mutta sataman pienvenelaituri säilytetään paikallaan.

Laiturin lisäksi yleissuunnitelmaan tulee sisältyä pienkaupallinen alue, jossa satamaan sijoitetaan esimerkiksi kahvila-kioski terasseineen.

Ilmoituksen mukaan erityistä huomiota tulee kiinnittää alueen maisemointiin ja viihtyisyyteen.

Lue myös: Kurun sataman kioski kutsuu kesäpäivän viettoon