Hannu Torviselle neljä voittoa Teivossa

Teivon tiistai-illan ykköstähti ohjastajista oli Hannu Torvinen, joka ajoi peräti neljä voittoa. Kärkisijat tulivat Pneumoconiosen, Siirin Valtsun, MAS Flashin ja Tiger Hillin rattailla.
Hannu Torvisen ohjastama Siirin Valtsu ravasi voittoon tiistaina Teivossa. (Arkistokuva)

Kahden jälkimmäisen kanssa oikean Toto5-rivin muodostivat Prickly Rose sekä tuplavoittaja Ari Moilasen ohjastamat Silent Starlight ja Stonecapes Violet. Illan muut voittajat olivat 2 000 euroa nelivuotislähdöstä kuitannut Neiti Sävel, montén voittaja Noste sekä vahvasti alkulaukkansa paikannut Meleko Kommee.

Illan ensimmäisen lähdön voitti Hannu Torvisen ohjastama Pneumoconiose. Tamma eteni ensimmäisen takasuoran avautuessa kärkeen ja kellotti keulassa väliajoin 19,5 – 19,0 – 20,0. Maalisuoralla 15,5-lopetuksessa Pneumoconiose piti varsin hallittuun voittoon ja otti kolmannessa kisassa uransa ensimmäisen kärkisijan. Tamman valmennuksesta vastaa Marjo Lindström.

Toisessa lähdössä, nelivuotiaiden Black Horse Cup -karsinnassa voittoon pinkoi Neiti Sävel. Ville Pohjolan ajokki nousi takakaarteessa toisen radan veturiksi ja siirtyi vajaa kierros jäljellä keulahevosen kantaan. Etukaarteessa Neiti Sävel peri vastustajan laukatessa keulapaikan ja vastaili jatkossa varmoin ottein voittoon. Kärkisija oli Markku Kinnusen valmentamalle lahjakkaalle aloittelijalle jo uran viides.

Kolmannen koitoksen vei nimiinsä Hannu Torvisen ajama Siirin Valtsu. Ori juoksi pienessä lähdössä porukan hännillä sisärataa ja eteni viimeisen takasuoran alussa 3. ulos. Loppukaarteessa Siirin Valtsu jatkoi 2. ulos, mistä heitti suoralle kaarruttaessa kirikaistoille. Maalisuoralla Petri Laineen valmennettava jyräsi ylivoimaiseen voittoon. Ykkössija oli kautensa avanneelle Siirin Valtsulle uran 21:s.

Toto5-avauksessa voiton vei MAS Flash. Hannu Torviselle illan kolmannen voiton tuonut ruuna eteni ensimmäisessä kaarteessa kärkeen ja kellotti väliajoin 16,5 – 17,0 – 14,5. Maalisuoralla terävässä 12-lopetuksessa MAS Flash hallitsi tapahtumia vakuuttavaan tyyliin ja repi lopussa reilusti eroa vastustajiinsa. Voitto oli Christa Packalénin valmennettavalle kauden kolmas.

Prickly Rose suoritti vahvan kirin

Toisessa Toto5-kohteessa ykkösrahat kuittasi Emma Väreen ohjastama ja valmentama Prickly Rose. Tamma lähti viimeisellä takasuoralla 5. ulkoa kirikaistoille ja jyräsi maalisuoralla vahvan esityksen päätteeksi selvään voittoon. Ykkössija oli Prickly Roselle toinen putkeen ja samalla koko uran kolmas.

Kolmannen Toto5-kohteen voitti Ari Moilasen ohjastama Silent Starlight. Ruuna juoksi 4. ulkona, mistä iski viimeisen takasuoran alussa kolmannelle radalle. Loppukaarteessa Silent Starlight kipusi kolmanneksi ja jyräsi maalisuoralla sinnikkäästi mukaan voittotaistoon, nousten loppumetreillä kärkeen. Täysosuma oli Markku Niemisen valmennettavalle uran viides.

Myös neljäs Toto5-kohde meni Ari Moilasen nimiin, kun Stonecapes Violet kiri voittoon. Tamma juoksi 2. ulkona, mutta kaukana kärjestä. Viimeisellä takasuoralla Stonecapes Violet sai keskijoukoissa kirimerkin ja jyräsi maalisuoralla sinnikkään kirin päätteeksi hallittuun voittoon. Kärkisija oli Antti Veteläisen valmennettavalle uran seitsemäs.

Toto5-pelin päätöskohteessa Hannu Torvinen nappasi jo neljännen voittonsa, kun Tiger Hill kuittasi ykkösrahat. Ori sai etukaarteessa 3. ulkoa kirimerkin ja kurkotti loppukaarteessa kakkoseksi. Maalisuoralla Tiger Hill vyöryi voittotaistoon ja jyräsi lopussa varsin selvään voittoon. Uransa neljännen voiton ottaneen oriin valmennuksesta vastaa Marjo Lindström, jolle kärkisija oli illan toinen.

Noste ravasi voittoon montéssa

Yhdeksäntenä lähtönä ajetun kylmäveristen montén voitti Noste. Miisa Pulkkasen ohjastama ruuna nousi ensimmäisen takasuoran alussa taustalla sisäradalta toiselle radalle ja kipusi takakaarteeseen tultaessa kuudenneksi. Viimeisellä takasuoralla ruuna eteni 2. ulos, mistä pudotti loppukaarteeseen tultaessa sisäradalle ja pääsi kaarteessa tuikkaamaan kärkeen. Maalisuoralla Noste hallitsi tapahtumia varmaan tyyliin ja otti toisen peräkkäisen voittonsa. Kirsi Luotonen vastaa ruunan valmennuksesta.

Illan päätöslähdössä voittoon ravasi Juhani Virkkusen ohjastama Meleko Kommee. Ruuna otti lähtösuoralla laukan ja eteni viimeisellä takasuoralla kulisseista vauhdikkaasti lähemmäs pääryhmää. Loppukaarteessa Meleko Kommee eteni sijalle seitsemän ja jatkoi vahvaa nousuaan kohti kärkeä. Maalisuoran alussa Tero E Mäenpään valmennettava siirtyi kärkeen ja otti lopulta selvän voiton. Komea esitys alkulaukan jälkeen! Voitto oli ruunalle uran ja samalla myös kuluvan kauden kolmas.

HARRI HAAVISTO