Parkkuun kyläyhdistys – Kesäjuhlat heinäkuussa, huolena sotepe-palvelut ja teiden kunto

Parkkuun seudun kyläyhdistys ry kokoontui sääntömääräiseen vuosikokoukseen palmusunnuntaina. Kokouksessa päätettiin kesäjuhlien ajankohdasta ja keskusteltiin kylää koskevista ajankohtaisista asioista.
Kyläyhdistys muisti kukkasin vastavalittua Suomen kylien nuorisojaoston puheenjohtajaa Emmi Sarvijärveä. Asetelman ojentaa kyläyhdistyksen puheenjohtajana jatkava Pertti Nikula. (Kuva: Minna Sarvijärvi)

Kokouksen avauksen yhteydessä onniteltiin kukkasin Suomen kylien nuorisojaoston vastavalittua uutta puheenjohtajaa Emmi Sarvijärveä. Sarvijärvi on ollut mukana kylätoiminnassa pienestä pitäen. Hän on myös Ylöjärven seuraparlamentin uusi puheenjohtaja paikallisen urheiluseura Parkkuun Leijonien edustajana.

Vuosikokouksen entisen johtokunnan jatkamaan samoissa vastuutehtävissä. Kyläyhdistyksen puheenjohtajana toimii Pertti Nikula, sihteerinä Minna Sarvijärvi, jäseninä Sanna Ahonen, Niina Tanttu, Liisa Ojatalo, Anniina Lehto, Lina Laurént, Ari Stenberg, Tapani Tienari ja Matti Tienari.

Toimintasuunnitelmaan merkittiin muun muassa perinteiset Parkkuun kesäjuhlat lauantaina 13. heinäkuuta. Kesäjuhla on koko perheen kotiseututapahtuma ja suuri talkootyön taidonnäyte.

Vappupäivänä Parkkuussa järjestetään seuratalon siivoustalkoot.

Jatkoa digiopastukselle

Parkkuun seurahuoneella suunniteltiin tulevaa toimintavuotta. (Kuva: Emmi Sarvijärvi)

Perinteisten toimintamuotojen lisäksi vuoden varrelle kokouksessa suunniteltiin myös uusia tapahtumia. Viime vuoden lopulla aloitetulle digiopastusten sarjalle on toivottu jatkoa, ja siihen tähdätään jo kevään kuluessa.

Kokouksessa nostettiin esiin myös muita ajankohtaisia asioita. Suurena huolena parkkuulaisilla on sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden saatavuus. Kyläyhdistys toivoo, että toimivat perus- ja lähitoripalvelut säilyvät Kurussa ja että niistä tiedotetaan asianmukaisesti ja asiakaslähtöisesti.

Tieolot ovat olleet Parkkuussa kestoaihe. Kyläyhdistys päätti tehdä vetoomus ELY:lle Parkkuuntien kunnostamisesta ja uudesta pinnoitteesta. Perusteena vetoomukselle ovat muun muassa koululaisten tarpeet turvallisesta koulutiestä, raskaan liikenteen ja alkutuotannon tarpeet, kiviteollisuuden, maa- ja metsätalouden kuljetukset, matkailun kehittäminen, Näsijärvi-pyöräilyreitti ja luonnollisesti lisäksi tavanomaiset vakituisten ja vapaa-ajanasukkaiden liikkumistarpeet.

MINNA SARVIJÄRVI