Vain osa terveyskeskuksista palvelee pääsiäisen pyhinä – Katso aukioloajat ja tärkeät numerot

Sosiaali- ja terveysasemien vastaanottopalvelut ja useimmat muut Pirkanmaan hyvinvointialueen palvelut sulkeutuvat kiirastorstaina 28.3.2024 perjantain aukioloaikojen mukaisesti.
Ylöjärven terveyskeskuksen päivystys palvelee pääsiäisen pyhinä klo 10-18. (Kuva: Sanna Hillberg)

Ylöjärven sosiaali-ja terveysaseman kiirevastaanotto on avoinna läpi pääsiäisen pyhien 29.3.-1.4. kello 10–18. Kiirevastaanotto on tarkoitettu kiireellistä hoitoa tarvitseville. Laajat kiirevastaanotot palvelevat pääsiäisenä myös Nokialla, Sastamalassa ja Tampereen Hatanpäällä.

Pirkanmaalaiset voivat hakeutua mille tahansa laajalle kiirevastaanotolle asuinpaikasta riippumatta.

Tays Päivystys Acuta ja Tays Valkeakosken päivystys ovat avoinna normaalisti.

Soita ensin

Ennen kiirevastaanotolle lähtemistä pyydetään soittamaan kyseisen kiirevastaanoton numeroon, jossa tehdään hoidon tarpeen arviointi. Ylöjärven terveyskeskuksen kiirevastaanoton tavoittaa numerosta 03 384 5272.

Soittaa voi myös ympäri vuorokauden palvelevaan Pirkanmaan päivystysapuun numeroon 116117.  Puhelimessa hoitaja tekee hoidon tarpeen arvion ja tarvittaessa varaa viitteellisen ajan kiirevastaanotolle. Hätätilanteissa tulee soitttaa aina hätänumeroon 112.

Neuvoja ja hoito-ohjeita voit kysyä myös Pirkanmaan terveysneuvonnasta numerosta 03 384 5000, joka on avoinna vuoden jokaisena päivänä kello 7–22.

Kiireellinen hammashoito ja sosiaalipäivystys

Kiireellistä hammashoitoa tarvitsevat voivat pääsiäisen pyhinä soittaa hammaslääkäripäivystykseen numeroon 03 384 5335. Hammaslääkäripäivystys on avoinna pyhisin kello 8–21 ja se sijaitsee Tays Acutan yhteydessä Tampereella.

Sosiaali- ja kriisipäivystys numerossa 0500 625 990 auttaa sosiaalihuollon arviota tai kiireellistä kriisiapua vaativissa tilanteissa. Sosiaali- ja kriisipäivystys on avoinna kaikkina vuorokauden aikoina.