Tommi Kylliäinen hurjasteli peräti neljällä lähtövoitolla

Teivon tiistai-ilta oli Tommi Kylliäisen näytöstä. Kylliäinen voitti peräti neljä lähtöä. Voitoista kolme tuli Joni-Petteri Irrin valmennettavilla, kun Allure d’Ulan, Charmeur ja Zara Avenger hoitivat omat tehtävänsä tyylikkäästi. Neljännen voiton toi Juuso Holttisen valmentama Jarel Boko.
Teivossa taisteltiin taas kiivaasti sijoituksista. (Kuva: Suomen Hippos / Juho Hämäläinen)

Zara Avengerin ja Jarel Bokon lisäksi illan Toto5-voittajia olivat Suomen Cup -karsinnan sankari Kukkarosuon Kurko, Bold Diablo sekä Phantom Opera. Illan voittajakattauksen täydensivät tappioton Figlio Di Sue ja kaikki kauden kisansa voittanut Impresario.

Allure d’Ulan aloitti uransa voitokkaasti

Illan avauslähdön voitti Tommi Kylliäisen ohjastama Allure d’Ulan. Ruuna aloitti 2. sisällä, mistä jäi takakaarteessa 3. sisälle. Loppukaarteessa Allure d’Ulan löysi kiriluukun ja jyräsi maalisuoralla kolmatta rataa pitkin voittomatsiin. Loppumetreillä ruuna työntyi varmoin ottein kärkeen ja aloitti uransa voitokkaasti. Joni-Petteri Irri vastaa kolmivuotiaan valmennuksesta.

Viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa kirimerkin saanut Midlife Crisis eteni loppukaarteessa toisen radan veturiksi. Maalisuoralla Santtu Raitalan ajokki hankki yliotteen keulahevosesta, muttei pystynyt enää lopussa vastaamaan ulkoa kirineelle vastustajalle. Kakkossija irtosi kuitenkin varmaan tyyliin. Viimeisellä takasuoralla johtavan takaa toiselle radalle vaihtanut Campi Flegrei eteni jatkossa johtoon ja kamppaili lopussa ihan asiallisesti kolmanneksi.

Loppukaarteessa porukan hänniltä yhdeksänneltä sijalta asemiaan parantelemaan lähtenyt Borups Bianca nousi taustalla hyvällä loppuvedolla neljänneksi, häviten selvästi kärkitriolle. 4. sisällä juossut Roma’s Hooligan pääsi loppukaarteessa 3. sisälle, mistä nousi suoralle kaarruttaessa toiselle radalle ja punnersi taustalla tasaisesti viidenneksi, kuitaten samalla viimeisen rahasijan. Windman tuli maalisuoraa taustalta ihan asiallisella otteella ja nousi loppumetreillä kuudenneksi, jääden kuitenkin niukasti ilman rahaa.

Loppukaarteessa johtavan takaa laukannut Danish Jones ylitti maalilinjan seitsemäntenä, mutta hylättynä. Kevin Collector ja Perfect Deal tyytyivät seurailemaan tasaisella otteella edellisten tuntumassa perille, näille sijat seitsemän ja kahdeksan.

Figlio De Sue jatkaa kolmen kisan jälkeen tappioitta

Toisessa lähdössä voittoon ravasi Ari Moilasen ohjastama Figlio Di Sue. Ruuna haki ensimmäisellä takasuoralla keulapaikan, mutta joutui vetämään avauspuolikkaan 11-vauhtia johtopaikan saadakseen. Jatkossa tahti rauhoittui ja Figlio Di Sue kellotti täyden tonnin 16,5-vauhtia, jatkaen kolmannen puolikkaan 18-lukemiin. Maalisuoralla 15,5-lopetuksessa Figlio Di Sue hallitsi tapahtumia oikein helppoon tyyliin. Tapio Mäki-Tulokkaan suojatti jatkaa uraansa kolmen kisan jälkeen tappioitta. Voittotulokseksi ruuna kirjautti mainiot lukemat 16,5ake.

Loppukaarteessa 2. ulkoa kiriin lähtenyt Winter’s Supermoon nousi lopussa hyvällä otteella kakkoseksi. 3. sisältä loppukaarteessa kirikaistat löytänyt Muhammed Web lopetti hyvin kolmanneksi. Toscan Flax sinnitteli toisen radan veturin paikalta ihan mukavasti nelosrahoille. Alun johtant Windlucky oli lopussa 2. sisältä tasainen viides. Loppukurvissa 4. sisältä 3. sisälle päässy It’s True Love vaihtoi maalisuoralla vapaille radoille ja seuraili tasaisesti viimeisille rahoille.

Bea Savoy seuraili taustalla sisäratareissun päätteeksi tasaisesti seitsemänneksi ja Stoneisle Amigo riitti 3. ulkoa tasapaksun esityksen päätteeksi kahdeksanneksi. Alussa haparoinut ja hännille pudonnut Alws Hope teki porukan perältä ihan asiallisen esityksen, vaikka sijoitus varsin vaisuksi jäikin. Pelihevosiin lukeutunut Boss Lady laukkasi alussa ja pysytteli jatkossa tiukasti porukan perällä.

Charmeur tuplasi Kylliäisen ja Irrin illan voittosaldon

Kolmantena lähtönä ajetun Black Horse Cup -karsinnan voitti Tommi Kylliäiselle illan toisen kärkisijan tuonut Charmeur. Ruuna eteni ensimmäisen takasuoran alussa kärkeen ja kellotti väliajoin 18,5 – 20,0 – 16,5. Maalisuoralla 15,5-lopetuksessa Charmeur vastaili varsin hallittuun voittoon, vaikka ulkoa tasainen rintama haastajia ilmaantuikin tuntumaan. Ruuna jatkaa kahden kisan jälkeen uraansa tappioitta. Hevosen valmentajalle Joni-Petteri Irrille voitto oli illan toinen.

Ensimmäisessä kaarteessa kärjen rinnalta kolmannelta radalta laukannut Colonial Pitcher nousi loppukaarteessa 4. sisältä toiselle radalle, mutta haki samassa hieman rytmiään. Maalisuoralla Ari Moilasen ajokki hakeutui kirikaistoille ja nousi hyvällä lopetuksella toiseksi. Loppukaarteessa 2. ulkoa kirimerkin saanut Callela X-Factor puristi positiivisella otteella perille ja riitti neljänneksi.

Lil Jolindo jäi johtavan taakse vaille kiritiloja, mutta jossiteltavaa sijoituksen suhteen ei tainnut isommin jäädä. Stonecapes Xantee seuraili 3. sisältä vauhtinsa pitäen perille, muttei ohitellut. An-Aljosha jäi 3. ulkoa selityksittä viimeiseksi.

Kukkarosuon Kurko jyräsi kärkeen Suomen Cup -karsinnassa

Toto5-avauksena ravattiin kylmäveristen Suomen Cup -karsinta. Voittoon ravasi Hannu Torvisen ajama Kukkarosuon Kurko. Ori sai etusuoralla 4. ulkoa kirimerkin ja eteni viimeisellä takasuoralla 2. ulos, mistä jäi pian ilman vetoapua. Maalisuoralla Kukkarosuon Kurko jyräsi väkivahvan esityksen päätteeksi hallittuun voittoon. Ykkössija oli Pasi Teinin valmennettavalle jo kauden kuudes.

Kierros jäljellä 2. ulkoa kirinsä aloittanut Suvionni vyöryi loppukaarteeseen tultaessa kärkeen ja kamppaili lopussa hyvin toiseksi. Etusuoralla aivan porukan perältä kirikaistoille hakeutunut Morison jyräsi vahvasti maaliin saakka ja riitti kärkiparin tuntumassa kolmanneksi. Etusuoralla 3. ulkoa 2. ulos päässyt Hotlinki oli taustalla tasainen neljäs. Hotlinkin takaa maalisuoran avautuessa kolmannen kiertoon noussut Nyland ei pystynyt edellisen ohitukseen, mutta tuli aivan kupeella maaliin ja oli viides. Tähtisekki oli selvien erojen lähdössä kuudes, häviten reilusti edellisille.

Bold Diablo kamppaili uransa avausvoittoon

Toto5-kakkosessa paras oli Ville Koiviston naruttelema Bold Diablo. Ruuna nousi takakaarteessa 2. ulkoa kolmannen kiertoon ja hakeutui etusuoralle kaarruttaessa kärkeen. 17,5-vauhtisen avauskierroksen jälkeen Bold Diablo jatkoi kolmannen puolikkaan 17-vauhtia ja vastaili 15,5-lopetuksessa varmaan voittoon. Kärkisija oli Terno Grönstrandin valmentamalle yllätysvoittajalle uran ensimmäinen.

Viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa kirimerkin saanut Bluehill’s Ghost kiertyi loppukaarteessa johtavan rinnalle, mistä puristi asiallisesti perille, mutta koki selvänä suosikkina tappion. 4. ulkoa viimeisellä takasuoralla kirimerkin saanut Picasso Kähö tuli varsin mukavasti perille asti ja riitti kolmanneksi. Alun johtanut Amazing Hunter riitti 2. sisältä neljänneksi, häviten selvästi edellisille. Toista rataa ilman vetoapua juossut Flo Jo putosi varhain parhaiden kyydistä, mutta sinnitteli kuitenkin lopussa ihan asiallisesti viimeisille rahoille. Pelihevosista Jubilee Hoss ei löytänyt 3. sisältä kiritiloja.

Zara Avenger viimeisteli Kylliäisen & Irrin hattutempun

Toto5-pelin kolmannessa kohteessa tehoduo Tommi Kylliäinen & Joni-Petteri Irri viimeisteli hattutempun, kun Zara Avenger ravasi voittoon. Tamma ei ollut alussa nopeimpia, mutta jyräsi ensimmäisellä takasuoralla määrätietoisesti kohti kärkeä ja kuittasi piikkipaikan 13-avauksessa. Täyden tonnin Zara Avenger kellotti 15,5-lukemiin ja jatkoi kolmannen puolikkaan 17-vauhtia. Maalisuoralla tamma piti 13,5-lopetuksessa oikein varmaan voittoon. Kärkisija oli Zara Avengerille jo kauden kolmas.

Johtavan takaa loppukaarteessa toiselle radalle vaihtanut Mister Provident oli voittajan tuntumassa hyvä kakkonen. Take Care kiri 3. sisältä asiallisesti kolmanneksi. Loppukaarteessa toisen radan jonon hänniltä sisäradalle siirtynyt An-Lisa pujotteli suoralle kaarruttaessa takaisin toiselle radalle ja lopetti maalisuoralla tilat saatuaan ihan asiallisesti neljänneksi. 4. sisällä juossut Another Trial nousi loppukaarteessa toiselle radalle ja puristi lopussa tasaisesti viidenneksi.

Sanda Mariah otti sisäratareissun päätteeksi kiertelemättä viimeiset rahat. Jonkin verran pelieuroja kerännyt Queen Diablo kiri taustalla 5. ulkoa vauhtinsa pitäen perille ja riitti seitsemänneksi. Edellisen tapaan pelieuroja kerännyt Hermione kiri hänniltä ihan mukavasti maaliin, mutta sijoitus jäi hankalista asemista vaisuksi.

Phantom Opera palasi voittovireessä tauolta

Phantom Opera palasi huippukunnossa kisatauolta. (Kuva: Suomen Hippos / Juho Hämäläinen)

Toto5-nelosessa voiton vei Antti Teivaisen ajama Phantom Opera. Ruuna sai viimeisen takasuoran alussa 4. ulkoa kirimerkin ja jyräsi maalisuoralla sinnikkään esityksen päätteeksi väsymättä kärkeen. Hieno esitys suoraan lähes puolen vuoden paussilta! Voitto oli Markku Niemisen valmennettavalle uran neljäs.

Keulassa väliajoin 12,0 – 14,5 – 17,0 kellottanut Indyana Joness kamppaili 15,5-lopetuksessa hyvin toiseksi. Etukaarteessa 7. ulkoa hyökännyt Hades tuli pitkän kirinsä vahvasti maaliin saakka ja riitti kolmanneksi. Alussa pitkään kolmatta rataa kiertänyt Mr Reddington otti etusuoralla asemat toiselta radalta ilman vetoapua, mistä taisteli raskaan reissun päätteeksi rehdisti neljänneksi. Loppukaarteessa 2. sisältä 2. ulos pujotellut Que Tal löysi hieman myöhään kunnolliset kiritilat ja lopetti viidenneksi.

Maalisuoralle aivan pääporukan hännillä kaartunut BWT Bayern tuli loppua ulkoratoja pitkin terävästi ja ehti vielä viimeisille rahoille. Loppukaarteessa 3. sisältä 2. sisälle päässyt Stonecapes Superb oli tasainen seitsemäs. Pelihevosiin lukeutunut Father’s Hope aloitti etukaarteessa kirinsä 6. ulkoa ja tuli hankalista asemista kohtalaisesti perille.

Jarel Boko huipensi Tommi Kylliäisen upean illan

Tommi Kylläiäisen superilta huipentui Toto5-päätöksessä, kun mies narutteli jo illan neljännen voiton. Tällä kertaa kärkisijan toi Juuso Holttisen valmentama Jarel Boko. Ori kiersi alun ulkoratoja ja vyöryi avauspuolikkaan täyttyessä kärkeen. 13,5-avauksen jälkeen Jarel Boko kellotti täyden tonnin 16-lukemiin ja jatkoi kolmannen puolikkaan 14,5-vauhtia. Maalisuoralla 13,5-lopetuksessa Jarel Boko irtosi vakuuttavaan voittoon. Kärkisija oli oriille uran viides.

Etusuoran alussa 4. ulkoa kiriin lähtenyt Patriot Ale eteni kierros jäljellä johtavan rinnalle ja tuli hyvin perille, riittäen varsin vaativan reissun päätteeksi kakkoseksi. 3. ulkoa kierros jäljellä kiriin lähtenyt Listas Minttu siirtyi jatkossa hetkeksi takaisin 3. ulos, mistä jatkoi loppukaarteessa uudestaan kiriin ja lopetti mukavalla otteella kolmanneksi. Maalisuoran alussa 3. sisältä toiselle radalle vaihtanut Figaro Brick lopetti ihan asiallisesti neljänneksi.

Sisäradan jonon hännillä matkustanut Rehab hakeutui loppukaarteessa kirikaistoille ja lopetti ulkoratoja pitkin terävästi viidenneksi. Sunlit Treasure kiri sisäratareissun päätteeksi suuremmin kiertelemättä viimeisille rahoille. Alun johtanut Damiano taipui 2. sisältä seitsemänneksi. Viimeisen takasuoran alussa porukan perältä kirikaistoille hakeutunut Rocky Cobbler tuli tasaisesti perille ja riitti kahdeksanneksi.

Impresariolle kauden kuudes voitto

Illan viimeinen koitos meni Impresarion nimiin. Antti Veteläisen ajokki nousi etusuoran päässä 3. ulkoa kirikaistoille ja eteni viimeisellä takasuoralla keulan rinnalle. Loppukaarteessa Impresario jyräsi kärkeen ja irtosi maalisuoralla selvään voittoon. Kristian Lellan valmentama ruuna on voittanut kaikki kauden kuusi kilpailuaan.

Etukaarteessa 4. ulkoa kirinsä aloittanut Feeling Glory punnersi hyvin kakkoseksi. 600 jäljellä 3. ulkoa kiriin noussut Rosie Roof tuli hyvällä otteella maaliin saakka ja kuittasi kolmosrahat. Keulassa juossut Kratos K.M.E. menetti paikkansa loppukaarteessa Impresariolle ja sinnitteli lopussa neljänneksi, selvästi kärkitriolle häviten.

Toista rataa ilman vetoapua ravannut Carbon Combo menetti varhain otettaan kärjestä ja sinnitteli lopussa taustalla viidenneksi. Mad Joking Boy jäi lopussa 3. sisälle vaille kiritiloja ja kuittasi viimeisen rahasijan.

HARRI HAAVISTO