Pirkanmaalla aloitti uusi suun infektioihin keskittynyt poliklinikka

Suun infektiofokuspoliklinikalla hoidetaan pitkäaikaissairaita potilaita, jotka ovat menossa leikkaukseen tai hoitoon, jonka edellytyksenä on tulehdukseton suu. Myös ennen tiettyjen lääkehoitojen aloitusta on tärkeää varmistaa, ettei suussa ole tulehduspesäkkeitä.

– Uudella suun infektiofokuspoliklinikalla suun ja hampaiden tulehduspesäkkeet hoidetaan mahdollisimman nopeasti, jotta leikkaukset tai hoidot eivät viivästy yleisterveyden takia, kertoo suun erikoishoidon vastuualuejohtaja Anna Maria Heikkinen Pirkanmaan hyvinvointialueelta.

Suun ja hampaiden hoito alkaa tutkimuksella ja hoitosuunnitelmalla, joka voi sisältää esimerkiksi reikien paikkaamista, juurihoitoa, iensairauksien hoitoa tai huonokuntoisten hampaiden poistoa.

Tampereella TAYS Acutan tiloissa sijaitsevalle Pirkanmaan hyvinvointialueen suun infektiofokuspoliklinikalle tullaan hammaslääkärin tai lääkärin lähetteellä. Lääketieteellisesti erityisen vaativat ja infektioherkät potilaat hoidetaan edelleen erikoissairaanhoidossa Tampereen yliopistollisen sairaalan suu- ja leukasairauksien poliklinikalla.