Kaupunki käynnisti uuden kilpailutuksen Kurun yhtenäiskoulun rakentamisesta – Rakennukseen voisi tulla tilat myös sosiaali- ja terveyspalveluille

Ylöjärven kaupunki on käynnistänyt uudelleen kilpailutuksen Kurun yhteinäiskoulun kokonaisvastuurakentamisesta. Tekninen lautakunta päätti tammikuussa uudelleenkilpailutuksesta, koska edellisellä kerralla saadut kolme tarjousta olivat kaikki kokonaishinnaltaan korkeampia kuin urakkaan varattu määräraha.

Kaupunki rakennuttaa siis Kurun yhtenäiskoulun nykyiselle tontille uuden Kurun yhtenäiskoulun. Rakentaminen tehdään kokonaisvastuuurakkana. Kilpailutuksessa on kattohinta. Kaupunki on budjetoinut Kurun uuden yhtenäiskoulun hankintaan yhteensä kahdeksan miljoonaa euroa, josta tälle vuodelle on budjetoitu 4,6 miljoonaan euroa ja ensi vuodelle 3,4 miljoonaa euroa.

Kuruun tarvitaan uusi koulu, koska vanha koulurakennus kärsii pahoista sisäilmaongelmista. (Arkistokuva: Hanna Arkko)

Rakennettavan koulun tilat mitoitetaan yhtenäiskoulun esiopetuksen, alakoulun vuosiluokkien ja yläkoulun vuosiluokkien oppilaille. Oppilaita toimipisteessä on yhteensä noin 246 ja henkilöstöä noin 35.

Optiona rakentamisessa on, että sivurakennuksen tiloja saneerataan. Toisena optiona uudisrakennukseen voitaisiin sijoittaa tilat myös sosiaali- ja terveyspalveluille, jotka muodostuisivat oppilashuollosta, terveysasemapalveluista ja neuvolatoiminnasta.

Rakennukseen tulee yhdestä kahteen kerrosta ja rakennuksen hyötypinta-ala on noin 1 888 neliömetriä ilman sote-palveluiden tiloja. Alustavasti rakentaminen on määrä aloittaa ensi syyskuussa. Alustavana tavoitteena on, että uusi Kurun yhteinäiskoulu olisi valmis vuoden 2025 marraskuussa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan uuden yhtenäiskoulun piti valmistua ensi vuoden kesällä.

Kuruun tarvitaan uusi yhtenäiskoulu, koska nykyisessä koulurakennuksessa on vaikea sisäilmaongelma.

Lue myös:

Kurun Yhtenäiskoululle etsitään kuumeisesti väistötiloja – ”Jos yksikin lapsi koulun takia sairastuu, se on mielestäni liikaa”

Osa Kurun Yhtenäiskoulun opetusryhmistä siirretään väistötiloihin – Ensi viikolla tiedotustilaisuus henkilökunnalle ja oppilaiden huoltajille

Kurun Yhtenäiskoulussa huolestuttavaa oireilua: nenäverenvuotoa, migreeniä, hengitystieinfektioita – Jo kaksi opettajaa joutunut lopettamaan työt sisäilmaongelmien takia

Jaana Tiura kannattaa Kurun yhtenäiskoulun purkua ja koulun säilyttämistä 1.-9.-luokkalaisille – ”Katastrofaalinen ajatus”, hän sanoo ideasta lähettää vanhimmat lapset muualle kouluun