Ylöjärveläishiihtäjät mitalivauhdissa piirinmestaruuskisoissa ja Pirkan Hiihdossa

Ylöjärven Ryhdin hiihtäjiä nähtiin viikonloppuna Salpausselän maailmancupissa, Hämeen piirinmestaruussprintissä ja Pirkan Hiihdossa.

Salpausselän kisoissa naisten 20 kilometrin väliaikalähdön perinteisellä hiihtotyylillä voitti Suomen Krista Pärmäkoski 52.08,0 minuutissa. Elsa Torvinen oli Lahden maailmancupin kisassa 40:s tuloksella 59.57,2.

Salpausselän vapaan hiihtotavan sprinttikarsinnan kovin oli Ruotsin Jonna Sundling 2.56,84, mutta finaalissa voittoon hiihti Norjan Kristine Stavås Skistad. Eevi-Inkeri Tossavainen oli sprintin 56:s ja kiersi 1,5 kilometrin sprinttiradan 3.16,11 minuutissa.

Valkeakoskella kisattiin lauantaina Hämeen piirinmestaruussprintit vapaalla hiihtotavalla. Ryhdin Reea Hiitelä hiihti 16-vuotiaiden kisassa hopealle Hämeenlinnan Hiihtoseuran Venla Mennalan jälkeen.

Piirinmestaruushopeaa otti myös Eeli Petäjämäki 10-vuotiaissa, joka hiihti Vantaan Hiihtoseuran Teo Lehtosen tahdittamassa sarjassa kolmanneksi. Myös Anni Tyrkkö hiihti piirinmestaruushopeaa 10-vuotiaiden tyttöjen sarjassa, jonka voitti Venla Taponen Vantaan hiihtoseurasta. Tyrkkö oli sarjan kolmas ja Miina Pyhtilä kuudes.

18-vuotiaiden naisten sarjan nopein oli Karoliina Olli Pöytyän Urheilijoista. Ryhdin Miina Palonen, joka sijoittui sarjan kolmanneksi, vei kuitenkin Hämeen piirinmestaruuden. Naisten yleisessä sarjassa Ryhdin Matleena Palonen hiihti pronssille Valkeakosken Saara Mattilan voittaessa kisan.

Vilma Pyhtilä puolestaan oli 14-vuotiaiden A-finaalin viides mutta hiihti piirinmestaruuspronssille. Sarjan voitti SkiTeam 105:n Alisa Launonen.

Urho Hankaniemi oli neljäs 12-vuotiaiden sprintissä, jonka voitti Eino Lattunen Lempäälän Kisasta.

Ryhdin Henri Ohtonen hiihti 14-vuotiaiden sprintissä sijalle 12. Tämän sarjan voittoon hiihti Sisu Lehtonen Hämeenlinnan Hiihtoseurasta.

Sunnuntaina Pirkan Hiihdon laduilla nautiskeli tai taisteli lukuisia ylöjärveläisiä hiihdonystäviä. Ylöjärven Ryhdin Tino Stenman kellotti pertsan puolipirkan kovimman ajan hiihtäen 45 kilometriä 2 tunnissa ja 9.09 minuutissa. Ryhdin Elias Palomäki hiihti sarjan kuudenneksi ajassa 2.32.32.

Ryhdin Jaakko Leinonen ja Elias Palomäki Puoli-Pirkan maalissa, 45 kilometrin urakka takana. (Kuva: Outi Koskela)

Poikien sarjassa saman matkan nopein oli Ryhdin Jaakko Leinonen 2 tunnissa ja 28.12 minuutissa.

Vapaalla hiihtotavalla poikien 45 kilometrin kisassa Ryhti otti kaksoisvoiton. Aarni Väliaho voitti sarjan tuloksella 3.04.51 ja Oskari Hankaniemi oli sarjan toiseksi nopein 3.17.22.

Täyspirkan eli 90 kilometrin perinteisen hiihtotavan 40-vuotiaiden naisten sarjan voitti Ryhdin Laura Petäjämäki 5 tunnissa ja 35.41 minuutissa.

Puoli-Pirkan lähtö tapahtui Hämeenkyrön lentokentältä. (Kuva: Jani Saarenpää)

Marko Leppämäki oli puolestaan nopein 50-vuotiaiden miesten perinteisen hiihtotavan 90 kilometrillä. Voittoaika oli 4 tuntia ja 20.41 minuuttia. Miesten sarjan voittaja Pirkkalan Hiihtäjien Eevert Toivonen 4.20.12 ei ollut kuin aavistuksen nopeampi perinteisen täyspirkassa. Ryhdin Onni Koskela oli miesten sarjan 25:s tuloksella 5.42.35.

Naisten vapaan hiihtotyylin puolipirkan voitti Noora Sahi Kangasalan Kisasta 2.39.48. Ryhdin Minna Hankaniemi hiihti sarjassa sijalle 11 tuloksella 3.49.26.