Yhdistys: tarvitsetko rahallista tukea ympäristön siistimiseen tai muuhun yleishyödylliseen projektiin? Kaupungin avustukset ovat haettavissa

Ylöjärven kaupunki tukee paikallisten yhdistysten ja ryhmien toimintaa erilaisilla avustuksilla.
niittotalkoot, kuva: Ylöjärven omakotiyhdistys
Kaupunki myöntää esimerkiksi ympäristönhoitoavustusta, jota voi saada muun muassa ympäristön ja luonnon siistimis- tai kunnostustöistä aiheutuviin kuluihin.  (arkistokuva)

Kaupungilta voivat hakea avustuksia omaan toimintaansa muun muassa liikuntajärjestöt, nuorisotoiminta ja muut yhdistykset.

Lisäksi haettavana on ympäristönhoitoavustus, jota voi saada esimerkiksi ympäristön ja luonnon siistimis- tai kunnostustöistä aiheutuviin kuluihin. Avustuksia myönnetään Ylöjärvellä tehtävään toimintaan pääsääntöisesti yhdistyksille ja seuroille. Avustukset myöntää ympäristölautakunta.

Erikseen on haettavana myös Nuva-rahaa, jota myönnetään Ylöjärvellä järjestettävien 7-21-vuotiaiden lasten ja nuorten toiminta- ja harrastusmahdollisuuksien tukemiseen ja edistämiseen. Hakija voi olla yksityishenkilö, nuorten ryhmä, oppilaskunta tai kolmannen sektorin toimija. Nuva-rahan jakaa nuorisovaltuuston esityksestä hyvinvointilautakunta.

Haku näihin avustuksiin aukeaa 1.3. ja jatkuu 31.3. saakka.

Hakuohjeet avustuksiin päivitetään kootusti kaupungin kotisivuille ja hakulomakkeet julkaistaan 1.3. Haku tapahtuu sähköisesti.

Kulttuuriin ja projekteihin kahden viikon hakuaika

Kulttuurin kohdeavustus sekä projektituki ovat kevään osalta haettavissa 1.-15.3.2024. Toinen haku järjestetään syyskuussa.

Kulttuuritoiminnan kohdeavustuksia myönnetään yhdistyksille ja ryhmille kulttuuripalveluiden tuottamiseen. Kohdeavustusta voivat hakea yhdistykset ja ryhmät, jotka edistävät ja harjoittavat kulttuuritoimintaa Ylöjärvellä.

Projektituki on puolestaan tarkoitettu yhdistysten, yhteisöjen tai toimintaryhmien järjestämän yleishyödyllisen, paikallisen ja maksuttoman toiminnan tai tapahtumien toteuttamiseen.

Kulttuurin kohdeavustukset ja projektituen myöntää hyvinvointilautakunta.