Murtovaras tunkeutui nukkuvien vanhusten koteihin torstaiyönä Ylöjärvellä – Jopa makuuhuoneet tongittiin

Ylöjärvellä on tunkeuduttu keskiviikon ja torstain välisenä yönä ainakin kahteen kotiin.

Moisiontiellä on tunkeuduttu vanhusten asuttamiin omakotitaloihin keskiviikon 28. ja torstain 29. välisenä yönä.  Talojen asukkaat ovat olleet nukkumassa, kun tuntematon henkilö on murtautunut heidän koteihinsa.

Ylöjärven Uutisten saamien tietojen mukaan toisen talon asukas on herännyt varhain torstaiaamuna ääniin ja havainnut tuntemattoman henkilön käyvän läpi hänen makuuhuoneensa tavaroita. Asukkaan herättyä tunkeutuja on lähtenyt pakoon.

Toisessa talossa varkaan jättämiin jälkiin on havahduttu vasta torstaina aamulla. Myös tässä talossa tunkeutuja on käynyt makuuhuoneessa tonkimassa laatikoita asukkaan nukkuessa.

Varas on saanut mukaansa ainakin käteistä rahaa.

Rikoskomisario Marko Peltonen Nokian poliisista vahvistaa sähköpostitse, että poliisi on saanut torstaiaamuna ilmoitukset Moisiontien murroista. Ilmoitusten mukaan murrot on tehty kahteen asuntoon, ja tapahtumaaika on ollut 29.02. klo 03–06:n välisenä aikana.

Peltosen mukaan tapauksiin liittyviä vihjeitä voi ilmoittaa Nokian poliisiasemalle puhelinnumeroon 0295 445 888 tai sähköpostilla vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi.

Murtoja useita Pirkanmaalla

Peltonen sanoo, että asuntomurtoja tapahtuu Pirkanmaalla säännöllisesti,  ja pelkästään tämän vuoden puolella murtoja tai niiden yrityksiä on tapahtunut lukuisia. Torstaina tapahtuneet Moisiontien murrot olivat tänä vuonna tiettävästi ensimmäiset Ylöjärvellä.

– Poliisin tiedossa ei ole, että Ylöjärvellä olisi tapahtunut vastaavia tekoja ainakaan tämän vuoden puolella.

Peltonen neuvoo, että murtoja voi ennaltaehkäistä muun muassa kunnollisella lukituksella ja valaistuksella ja käyttämällä esimerkiksi erilaisten hälytyslaitteiden käytöllä.

Fakta: Näillä keinoilla voit yrittää estää murrot kotiin tai mökille

  • Pidä asunto asutun näköisenä myös lomien aikana.
  • Pyydä naapuria tyhjentämään postilaatikko tai leikkaamaan nurmikko silloin tällöin.
  • Lomasuunnitelmia ja kotoa poissaoloa ei kannata hehkuttaa sosiaalisessa mediassa.
  • Huolehdi, että kotiovessasi on nykyaikainen takalukittuva käyttölukko. Varmuuslukolla voit parantaa lukitusta. Kiinnitä huomiota myös ovien hyvään rakenteelliseen murtosuojaukseen.
  • Pidä asunnon ovet ja ikkunat lukituttuina aina, kun mahdollista.
  • Pidä etuovi lukossa silloin, kun talon väki on takapihalla.
  • Huolehdi tontin valaistuksesta ja käytä erilaisia hälytysjärjestelmiä.
  • Omaisuuden merkitseminen; nykyisin on hankittavissa merkitsemiseen sopivia välineitä, joiden avulla yksilöllisen tunnistusmerkinnän voi hoitaa pienellä vaivalla.

Lähde: Marko Peltonen, Poliisi