Tossavainen ja Torvinen taistelivat Puijolla – ryhtiläiset pm-viesteissä mitalivauhdissa

Kaupissa sivakoitiin perinteisellä hiihtotyylillä piirinmestaruusviestit juniorisarjoissa. Ryhdin joukkueet hiihtivät kolmesti hopealle ja kerran pronssille.

Ylöjärven Ryhdin Eevi-Inkeri Tossavainen ja Elsa Torvinen kisasivat Puijolla 12 kilometriä vapaalla hiihtotavalla, jossa rankka rata kierrettiin kolmesti. Kaikkiaan naisten sarjassa starttasi 76 hiihtäjää.

Kilpailua hallitsi Krista Pärmäkoski Ikaalisten Urheilijoista, joka voitti kisan reilun kahden minuutin turvin. Voittoaika oli 28.55,7. Eevi-Inkeri Tossavainen oli 18:s tuloksella 32.57,4. Elsa Torvinen kiersi reitin 33.54,0 minuutissa sijoittuen 30:nneksi.

– Lauantain kisa oli ihan kohtuullinen ensimmäinen distanssikisa kaudelle. Lähdin kisaan sillä ajatuksella, että kiristän loppua kohti, mutta Puijon uusi kisarata oli yllättävän tiukka ja oma vauhti taisi olla aika laskeva. Omalta osalta oli tärkeää saada ehjä kokonainen kisa vihdoin viimein. Tulos ei ollut odotetun ja toivotunlainen, mutta tästä on hyvä jatkaa kausi loppuun, pohti Eevi-Inkeri Tossavainen.

Miesten yleisessä sarjassa toisistaan otti mittaa 136 kilpailijaa. Päivän nopein oli Niko Anttola Proski Oulusta tuloksella 26.42,1. Ylöjärven Ryhdin Topias Torvinen hiihti vapaan hiihtotavan kisassa sijalle 103 ja 12 kilometrin reitti taittui 31.32,6 minuutissa.

Hämeen viestipäivään Ylöjärven Ryhti osallistui neljällä joukkueella. Kaupissa hiihdetyt junioreiden piirinmestaruusviestit kisattiin kaikilla osuuksilla perinteisellä hiihtotavalla.

Ryhdin N10-sarjan tyytyväiset hopeamitalistit Aliina Liuksiala, Anni Tyrkkö ja Miina Pyhtilä. (Kuva: Ylöjärven Ryhti)

Ryhdin 10-vuotiaiden tyttöjen joukkue Miina Pyhtilä, Anni Tyrkkö ja Aliina Liuksiala hiihti hopeaa. Kukin viestinviejä sivakoi 1,3 kilometrin osuutensa ja joukkueen loppuaika oli 16.38,6. Kangasalan Kisa hiihti viestivoittoon ankkuriosuudella tuloksella 16.12,6.

Ryhdin 12-vuotiaiden poikien viestiurakkana oli 1,9 kilometriä. Joukkue Urho Hankaniemi, Eeli Petäjämäki ja Lari Pihlajaharju hiihti pm-hopealle ja koko kisan kolmanneksi yhteistuloksella 22.26,2. Sarjavoiton vei Lempäälän Kisa 21.04,1 minuutissa.

Urho Hankaniemi hiihti Kaupissa avausosuuden M12-sarjassa. (Kuva: Ylöjärven Ryhti)

Ryhdin Vilma Pyhtilä, Tilta-Maria Liuksiala ja Emmi Sairanen olivat 16-vuotiaiden kolme kertaa 2,6 kilometrin viestissä hopealla tuloksella 27.29,2. Piirinmestaruuteen hiihti Hämeenlinnan Hiihtoseura 23.06,4 minuutissa.

Piirinmestaruuspronssia ottivat Ryhdin Eeli Haverinen, Aarni Väliaho ja Oskari Hankaniemi, jotka sivakoivat 16-vuotiaiden 3,8 kilometrin radan kolmesti yhteisajassa 38.42,6. Sarjavoitto meni Hämeenlinnan Hiihtoseuralle 32.45,7 minuutissa.

Tiistaina hiihdettiin myös Räikän sprintti. Tässä Ryhti-Kanki Cupin perinteisen hiihtotyylin osakilpailussa kisasi lukuisten poisjääntien vuoksi lopulta 45 osallistujaa. Finaaleissa nähtiin useita tasaisia eriä ja kiivaita loppukiritaisteluita. Cup jatkuu 19. maaliskuuta Räikän yhteislähdöillä, vapaalla hiihtotavalla.