Marko Leppämäki mitalirohmuna Masters World Cupissa Vuokatissa – Nuoret ryhtiläiset mitalivauhdissa Jalas-hiihdoissa

Marko Leppämäki onnistui erinomaisesti veteraanien MM-hiihdoissa Vuokatissa. Lisäksi Ylöjärven Ryhdin hiihtäjät esiintyivät kisaladuilla nuorten SM-kisoissa Lieksassa sekä Jalasjärvellä ja Nokian Koukkujärvellä.

Leppämäki oli ladulla veteraanien MM-hiihdoissa Vuokatissa 50-54-vuotiaiden yhteislähdöissä. Pakkasen vuoksi kisoja oli siirretty ja hiihtomatkoja lyhennetty.

Leppämäki hiihti kultaa perinteisen hiihtotavan viidellä kilometrillä 1,9 sekunnin turvin tuloksella 12.23,0. Myös viestistä tuli kirkkain mitali. Leppämäki hiihti siinä avausosuuden.

Hopeaa puolestaan tuli pitkiltä matkoilta, molemmilla hiihtotavoilla. Perinteisellä hiihtotavalla Marko Leppämäki sivakoi 30 kilometriä tunnin ja 29.03,9 minuuttia. Voittaakseen olisi pitänyt olla puoli sekuntia nopeampi. Vapaan hiihtotyylin 30 kilometriä taittui tunnissa ja 21.59,8 minuutissa, jolloin voitto jäi 1,9 sekunnin päähän. Sarjat voittivat Juha Alm ja Jyrki Hyvärinen.

Hilkka Riihivuori oli samoissa kisoissa lyömätön voitettuaan 70-74-vuotiaiden kolmen kilometrin perinteisen (8.39,0) ja vapaan hiihtotavan kisan (8.14,9) lisäksi pitkät matkat eli 15 kilometriä perinteisellä (59.17,3) ja vapaalla hiihtotyylillä (53.04,5). Lisäksi Riihivuori oli voittamassa 50-54-vuotiaiden naisten viestiä.

Ryhtijunnut yhteiskuvassa Jalas-hiihtojen jälkeen Vilma Pyhtilä (vas.), Anni Tyrkkö, Miina Pyhtilä, Eeli Petäjämäki ja Henri Ohtonen. (Kuva: Ylöjärven Ryhti)

Nuorten maastohiihdon SM-mitaleista hiihdettiin Lieksassa, ja matkassa oli Ryhdiltä kolme ensikertalaista. Helmi Koskela hiihti perinteisellä hiihtotavalla 17-vuotiaiden 20 kilometrin yhteislähdössä sijalle 14. Taival taittui tunnissa ja 15.00,3 minuutissa. Kisan voitti Ski Jyväskylän Olivia Puranen tuloksella 1.06.54,0.

Ryhdin Eino Kärkimaa puolestaan kisasi 17-vuotiaiden poikien 20 kilometrillä sijalle 36. Kärkimaan kisa sujui nousujohteisesti ja maaliviiva ylittyi tunnissa ja 5.45,2 minuutissa. SM-kultamitalin vei Espoon Hiihtoseuran Anton Kemppi 56.09,4 minuutissa.

Ryhdin parisprinttijoukkue Konsta Karhuniemi ja Eino Kärkimaa hiihtivät 18-vuotiaiden parisprinttikarsinnassa sijalle 19. Yhteisaika vapaan hiihtotavan 1,3 kilometrin sprinttiradalta oli 6.18,7. Karsinnan voitti Äänekosken Huima 36 sekuntia nopeampana. Koko parisprintin voiton vei finaalissa IF Minken.

Mitalisadetta Ylöjärvelle

Lauantaina viisi ryhtiläistä osallistui Jalasjärvellä vapaan hiihtotavan Jalas-hiihtoihin hiihtäen kärkikolmikkoon. Sarjavoiton otti Eeli Petäjämäki 10-vuotiaiden 1,5 kilometrillä voittoaikana 4.33,5.

Miina Pyhtilä odottaa lähtölupaa kymppityttöjen 1,5 kilometrin kisaan. (Kuva: Ylöjärven Ryhti)

Samanikäisten tyttöjen kisan voiton vei Kuortaneen Kunnon Eva Penninkangas 4.47,2 minuutissa. Kakkos- ja kolmossijasta puolestaan kamppailivat Ryhdin Miina Pyhtilä 5.11,0 ja Anni Tyrkkö 5.11,3.

Ryhdin Vilma Pyhtilä nappasi 14-vuotiaiden kolmen kilometrin kisassa kakkossijan 8.19,5 minuutissa. Ilmajoen Kisailijoiden voittaja Heta Harju oli vain 3,3 sekuntia Pyhtilää nopeampi.

Eeli Petäjämäen vauhtia Jalas-hiihdoissa. (Kuva: Ylöjärven Ryhti)

Ryhdin Henri Ohtonen kisasi 14-vuotiaiden poikien kolmella kilometrillä sarjan kolmanneksi tuloksella 10.08,2. Tämän sarjan voitti Vähänkyrön Viestin Roni Tyynelä tuloksella 8.51,7.

Viime keskiviikkona kisattiin Nokian Koukkujärvellä myös Ryhti-Kanki Cupin toinen osakilpailu, jossa ladulla toisistaan otti mittaa miltei 60 hiihtäjää. Ylöjärven Ryhdin hiihtäjät veivät yhtä lukuun ottamatta kaikkien sarjojen voitot.

Tämän talven kaksi viimeistä osakilpailua järjestetään Räikällä. Huomenna tiistaina on Räikän sprintti perinteisellä hiihtotavalla ja tiistaina 19. maaliskuuta kisataan Räikän yhteislähtö vapaalla hiihtotyylillä.

Anni Tyrkkö viiletti maalisuoralla. (Kuva: Ylöjärven Ryhti)