Ylöjärveläiskoululaiset lahjoittivat neulomiaan anestesiasukkia eläinlääkäriasemalle – ”Lemmikit ovat lähellä lasten sydäntä”

Siivikkalan koulun kuudesluokkalaiset neuloivat syyslukukaudella käsityötunneilla anestesiasukkia lemmikeille. Sukat lahjoitettiin ystävänpäivänä eläinlääkäriasemalle.
Kuvassa sukkia hyväntekeväisyyteen neuloneita Siivikkalan koulun oppilaita. Veikko Koskinen (vas.), Emma Suksi, Siina Hakala, Helmi Pulkkanen, Joel Ikonen ja Severi Toivonen. (Kuva: Heli Salmela)

Sukat lahjoitettiin eilen ystävänpäivänä tamperelaiselle Pyynikin Eläinlääkärit Oy:lle.

Anestesiasukat auttavat pitämään lemmikkejä lämpiminä leikkauksen aikana ja edistävät näin leikkauksesta toipumista.

Sukkien neulomiseen osallistui kaikkiaan 67 oppilasta ja lahjoitettavia sukkia kertyi noin 50:lle nelijalkaiselle lemmikille.

– Ajattelimme, että on kiva tehdä hyväntekeväisyyttä. Lemmikit ovat lähellä lasten sydäntä, sanoo luokanopettaja Heli Salmela.

Siivikkalan koulun oppilaat ovat aiemminkin tehneet hyväntekeväisyyttä käsitöiden muodossa ja tehneet neulepaloista peittoja keskosille.

Palasia sukkia varten neulottiin sekä yksin että ryhmässä.

– Mietimme, että on monen tasoisia neulojia eikä haittaa minkä kokoinen neule syntyy, kun jokaiselle on tarvetta ja pienimmänkin palasen saa tehtyä sukaksi, kertoo Salmela suunnitelmasta neuloa eläinten hyvinvointia edistäviä sukkia.

Salmela toteaa, että pienten sukkien neulominen oli siinäkin mielessä mielekästä, että niihin voitiin käyttää lankakerien loppuja eikä lemmikkejä haittaa, jos kaikki neljä tossua tai osa niistä sattuu olemaan eri värisiä.

Salmelan mukaan sukkien neulominen oli kaikkiaan hyvä kokemus ja konsepti osoittautui sen verran toimivaksi, että ensi vuonna sille saadaan mahdollisesti jatkoa.

Anestesiasukkia kertyi noin 50:lle nelijalkaiselle lemmikeille. (Kuva: Heli Salmela)