Ryhdille kahdeksan hiihdon piirinmestaruutta ja kaksi parisprinttivoittoa – katso kuvagalleria

Ylöjärven Ryhdin hiihtäjiä hienoja otteita saatiin seurata Slovenian Planicassa, Tampereen Kaupissa ja Hämeenlinnan Ahveniston moottoriradalla.

Emmi Henriksson edusti Suomea Planicassa alle 20-vuotiaiden MM-kisojen 1,2 kilometrin vapaan hiihtotavan sprintissä. Henriksson kellotti karsinnassa ajan 2.53,70 ja sijoittui 39:nneksi. Koko kisan voittaja Andorran Gina Del Rio hiihti aika-ajon 2.38,91 minuutissa.

Lauantaina Kaupissa hiihdettiin Hämeen piirinmestaruuksista vapaalla hiihtotyylillä kirpeässä pakkassäässä pakkasrajoja hipoen. 17-vuotiaiden 10 kilometrin kisan voitti Ryhdin Eino Kärkimaa, joka lähti matkaan sarjan ensimmäisenä. Alussa Hämeenlinnan Hiihtoseuran Olli Seppälä johti kilpailua lähes puolella minuutilla, mutta Kärkimaa vei lopulta voiton reilulla 13 sekunnilla. Voittoaika oli 24.29,2.

Ryhdin Eino Kärkimaa hiihti Kaupissa 18-vuotiaiden piirinmestariksi ja Konsta Karhuniemi pronssille. (Kuva:; Heli Kärkimaa)

– Vauhdinjako onnistui hyvin, tuumasi Eino Kärkimaa.

Välinerikosta kärsinyt Ryhdin Konsta Karhuniemi oli pronssilla 25.49,1 minuutin ajalla.

Ryhdin Pyry Willman oli 23-vuotiaiden kympillä Hämeen nopein 24.21,7 minuutin ajalla, vaikka hiihti koko kisan kolmanneksi. Turkka Nieminen Teuvan Rivakasta kellotti sarjan voittoajaksi 21.39,9.

Piirinmestaruuteen hiihtivät myös Ryhdin Eeli Haverinen 16-vuotiaiden viidellä kilometrillä tuloksella 13.15,0 ja Helmi Koskela 17-vuotiaiden vitosella ajalla 14.27,8 sekä Wilhelmiina Liuksiala 23-vuotiaiden viiden kilometrin kisassa ajalla 14.44,7.

Piirinmestaruuskisoista kultamitalin nappasivat myös Ryhdin Kerttu Ranta kahdeksanvuotiaiden yhdellä kilometrillä ajalla 3.51,2 sekä yhdeksänvuotiaiden sarjoissa kahden kilometrin kisaradalla Eeli Petäjämäki ajalla 8.37,0 ja Anni Tyrkkö ajalla 10.20,8.

Piirinmestaruuspronssia saivat Ryhdin Vilma Markkula seitsemänbvuotiaiden yhdellä kilometrillä ajalla 7.25,2 sekä Vivian Lahti 11-vuotiaiden kolmella kilometrillä ajalla 11.15,1, Oskari Hankaniemi 13-vuotiaiden kolmella kilometrillä ajalla 8.57,5 ja Reea Hiitelä 15-vuotiaiden vitosella ajalla 15.09,7.

Myös muut kilpailuun osallistuneet taistelivat aurinkoisessa pakkassäässä mallikkaasti.

Ahvenistolla Vilma Markkula (vas.) ja Kerttu Ranta voittivat 8-vuotiaiden parisprintin. (Kuva: Ylöjärven Ryhti)

Sunnuntaina Ahveniston moottoriradalla hiihdettiin parisprintti perinteisellä hiihtotyylillä. Krista Cup -osakilpailussa Ryhdin hiihtäjät veivät ykkössijat kahdessa sarjassa. Kahdeksanvuotiaiden tyttöjen kamppailu voitosta oli tiukka ja syntyi 3,3 sekunnin marginaalilla. Finaalissa Kerttu Ranta ja Vilma Markkula sivakoivat voittohiihdossa molemmat kahdesti 0,5 kilometrin radan.

Korkeimmalle palkintokorokkeelle nousivat myös Miina Pyhtilä ja Anni Tyrkkö 10-vuotiaiden parisprintissä, jossa kisaratana oli yhden kilometrin lenkki – kummallakin kaksi kertaa. Voitto irtosi Ryhdille 4,1 sekunnin turvin.

Parisprintin kakkoseksi hiihtivät Ryhdin Eeli Petäjämäki ja Oiva Laine 10-vuotiaiden poikien sarjassa. Hämeenlinnan Hiihtoseura otti voiton 10 sekuntia nopeampana.

Palkintokorokkeelle pääsivät myös Ryhdin Vilja Laine ja Vivian Lahti, joka hiihtivät kolmanneksi kovinta kyytiä 12-vuotiaiden parisprintissä.

Hämeenlinnan parisprintissä Ryhdin muut joukkueet tai yhdistelmäjoukkueet sijoittuivat neljänsiksi tai viidensiksi.