Nuori, oletko kiinnostunut riimittelystä ja rap-muusiikin teosta? Ylöjärvellä alkaa pian artistin ohjaama kurssi, jossa pääsee tekemään vaikka kokonaisen biisin taustoineen

Ylöjärvellä järjestetään 13–18-vuotiaille nuorille neljän kerran rap-kurssi, jossa perehdytään muun muassa lyriikoiden kirjoittamiseen. Kurssilla pääsee tekemään vaikka kokonaisen biisin alusta loppuun taustamusiikkeineen ja treenaamaan esiintymistä.

Rap-kurssilla pääsee treenaamaan paitsi lyriikoiden tekemistä myös taustojen tekoa ja esiintymistä. Kurssi toteutetaan yhteistyössä Nuoria Somettaa tapahtuman kanssa, jossa esiintyi viimeksi Ege Zulu. (Kuva: Sanna Hillberg)

Rap-kurssikokonaisuuden startti järjestetään Nuorisokeskus Olkassa Soppeenmäessä perjantaina 16. helmikuuta.

Ensimmäisellä tapaamiskerralla nuoret pääsevät rap-lyriikan saloihin tamperelaisen Seittemän-artistinimeä kantavan Janita Hakasen ohjauksessa. Lyriikka-pajassa käydään nimensä mukaisesti läpi sitä, miten syntyy hyvä rap-sanoitus.

– Tämän lisäksi kurssin myöhemmillä kerroilla pääse harjoittelemaan rapin tekniikkaa ja miten flow’ta rakennetaan. Yhteistyössä Rytmirekan kanssa päästään tekemään biiseihin myös taustoja. Halutessaan osallistuja saa laittaa koko paketin kasaan esiintymistä myöten, kertoo kurssia järjestävä Ylöjärven kaupungin nuoriso-ohjaaja Laura Mäkinen.

Kurssilla ei tarvitse esiintyä

Mäkisen mukaan kurssi sopii aivan aloittelijoille mutta myös niille, joilta löytyy kotoa jo vaikkapa pöytälaatikkolyriikkaa.

– Kurssi on suunnattu kaikille räpistä tai biisien sanoittamisesta ja tekemisestä kiinnostuneille. Ei tarvitse olla kiinnostunut kaikista kurssi osa-alueista, eli jos vaikkapa esiintyminen on kynnyskysymys, niin sitä ei tarvitse tehdä. Sisältö räätälöidään täysin ryhmän mukaan, ja lupaan, että vetäjä Janita on tosi hyvä hommassaan ja kiva tyyppi, Mäkinen sanoo.

Kurssille mahtuu mukaan yhteensä kymmenen 13–18-vuotiasta nuorta. Nuoriso-ohjaaja Laura Mäkiselle (p. 0500 719 080) voi tehdä kurssi-ilmoittautumisen 12.2. mennessä ja vapaita paikkoja voi tiedustella myös myöhemmin ensi viikon aikana ennen ensimmäistä tapaamiskertaa.

Kurssin kruunaa musiikkipainotteinen, huhtikuussa Koulutuskeskus Valossa järjestettävä Nuoria Somettaa -tapahtuma, jonka kanssa rap-kurssi järjestetään yhteistyönä.

Rap-kurssin sisältö ja tapaamispäivät:

  • Perjantai 16.2. klo 18–19.30, Nuorisokeskus Olka: Lyriikka-työpaja, jossa käydään läpi rapin sanoittamista.
  • Perjantai 23.2. klo 20–21,Talvilomastartti-tapahtuma urheilutalolla:nRytmirekan biisityöpaja, jossa on mahdollisuus tehdä rap-taustat. Lisäksi rap-artisti Seittemän keikka klo 21.30–22.
  • Perjantai 8.3. klo 18–19.30, Nuorisokeskus Olka: Rapin tekniikka -työpaja, jossa kysytään ja etsitään, mitä on rap-flow.
  • Perjantai 22.3. klo 18–19.30, Nuorisokeskus Olka: Rap ja esiintyminen -työpajassa pohditaan, millainen esiintyjä olet sekä miten rakentaa vuorovaikutusta yleisön kanssa.
  • Keskiviikko 10.4. klo 17–21, Koulutuskeskus Valo: Nuoria Somettaa -tapahtuma

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?