Hiihdon kaupunginmestaruuksista miteltiin Maunussuolla – Ryhdin hiihtäjille viisi ykkössijaa Kangasalta ja Lempäälästä – Kuvat kertovat!

Ylöjärven kaupunginmestaruuksista taisteltiin Maunussuolla. Kilpailu oli myös ensimmäinen neljästä tämän talven Ryhti-Kanki Cupin osakilpailuista. Ryhdin järjestämässä perinteisen hiihtotyylin kisassa starttasi 66 hiihtäjää. Ryhtiläiset menestyivät hienosti Pirkanmaan kisoissa.

Kaupunginmestaruuskisoissa sarjavoiton veivät Minea Torra ja Frans Erkkilä 6-vuotiaissa, Klara Kolari ja Ben Silander 8-vuotiaissa, Emmi Saarinen ja Eeli Petäjämäki 10-vuotiaissa, Vilja Laine ja Urho Hankaniemi 12-vuotiaissa, Kiira Suhonen ja Oskari Hankaniemi 14-vuotiaissa, Tilta-Maria Liuksiala ja Jaakko Leinonen 16-vuotiaissa, Wilhelmiina Liuksiala naisten yleisessä sarjassa sekä Pyry Willman miesten yleisessä sarjassa.

Kerttu Ranta odottelee lähtölupaa Kangasalan kansallisissa. (Kuva: Ylöjärven Ryhti)

Kangasalan Kyötikkälässä kisattiin lauantaina perinteisellä hiihtotyylillä. Ryhdin Kerttu Ranta voitti 8-vuotiaiden kisan yli puolella minuutilla, kun kilometrin rata taittui 2.51,2 minuutissa.

Myös Eeli Petäjämäki oli lyömätön 10-vuotiaiden kahdella kilometrillä, jonka kiersi 9.01,2 minuutissa. Samanikäisten tyttöjen kisassa Ryhdin Miina Pyhtilä oli 6:s, Anni Tyrkkö 7:s ja Aliina Liuksiala 10:s.

Voittovauhdissa oli myös Ryhdin Vilma Pyhtilä 14-vuotiaiden kolmella kilometrillä, jonka sivakoi 10.36,0 minuutissa. Voitto irtosi 27 sekunnin turvin. Ryhdin Kiira Suhonen oli 9:s.

Kisamatkana viidellä kilometriä oli 16-vuotiailla naisilla, jossa Ryhti otti kaksoisvoiton. Sarjan nopein oli Tilta-Maria Liuksiala 18.47,6 minuutissa. Emmi Sairanen hiihti kakkoseksi tuloksella 22.10,2.

Ryhdin Tiltta-Maria Liuksialan tyylinäyte Kangasalan Kisan kansallisten lähtösuoralla. (Kuva: Olli Sairanen)

Menestyksekkäästi sauvoivat myös 16-vuotiaat miehet kahdeksan kilometrin reitin. Ryhdin Jaakko Leinonen oli sarjan toiseksi nopein 24.52,7 ja Eeli Haverinenkin hiihti kolmanneksi 26.52,7. Kisan voitti Toivo Koivu Vammalan Seudun Voimasta tuloksella 23.58,9.

Nelossijat nappasivat Ryhdin 12-vuotiaat kolmella kilometrillä. Urho Hankaniemi sivakoi radan 11.58,6 minuutissa. Sarjavoittaja Leevi Kaartama Hämeenlinnan hiihtoseurasta oli puoli minuuttia nopeampi. Myös Vilja Laine oli tyttöjen sarjan neljäs tuloksella 12.29,8. Ryhdin Vivian Lahti oli kisan 9:s. Sarjan voitti Aino Siivonen Lempäälän Kisasta 11.45,7.

Myös Oskari Hankaniemi hiihti 14-vuotiaiden viidellä kilometrillä neljänneksi kovinta vauhtia 18.17,1. Sarjan nopein 15.53,1 oli Kevin Niittyviita Hollolan Urheilijat -46:sta. Ryhdin Wihtori Liuksiala oli 10:s.

Naisten yleisessä sarjassa matkana oli myös vitonen ja voittovauhtia 14.18,2 piti Pyrinnön Amanda Saari. Ryhdin Wilhelmiina Liuksiala oli yhdeksäs tuloksella 17.35,4.

Ylöjärven Urheilijoiden Marko Leppämäki otti Kangasalla 40-vuotiaiden 10 kilometrin kisan kakkossijan tuloksella 28.42,5. Sarjan nopein oli Jani Peltotalo Tampereen Pyrinnöstä 26.56,0.

Myös 18-vuotiaat miehet hiihtivät perinteisen kympin. Ryhdin Eino Kärkimaa oli kuudes 30.28,5 minuutissa ja Konsta Karhuniemi seitsemäs 30.52,9 minuutissa. Sarjavoitto meni Lempäälän Kisan Akseli Pesulle 27.36,2.

Miesten yleisen sarjan kympillä Ryhdin Pyry Willman oli kahdeksas tuloksella 31.04,1. Kisan nopein oli Joona Koponen Tampereen Yrityksestä 27.07,3 minuutissa.

Lempäälässä hiihdettiin sunnuntaina väliaikalähdöt vapaalla hiihtotyylillä. Kaikkiaan 25 ryhtiläistä laittoi itsensä likoon Hakkarin laduilla.

Krista Cupin osakilpailussa voittohiihtojaan jatkoi Ryhdin Kerttu Ranta 8-vuotiaiden kilometrin kisassa tuloksella 4.35,6. Ryhdin Klaara Kolari oli seitsemäs.

Sarjoissaan toiseksi kovinta kyytiä pitivät Vilma Pyhtilä sekä Eeli Petäjämäki. Pyhtilän aika 9.32,8 jäi 14-vuotiaiden neljällä kilometrillä voittaja Hertta Ikosesta Tampereen Hiihtoseurasta vain 4,9 sekuntia. Ryhdin Kiira Suhonen oli kisan 15:s.

Kymppipoikien kahdella kilometrillä Eeli Petäjämäki kellotti 5.29,7. Hämeenlinnan Hiihtoseuran Anton Rokkanen voitti sarjan 14,6 sekuntia nopeampana. Ryhdin Teemu Pirttijoki oli kuudes ja Oiva Laine kahdeksas.

Eeli Petäjämäki Kyötikkälässä voittovauhdissa kymppipoikien 2 kilometrillä. (Kuva: Ylöjärven Ryhti)

Kymppityttöjen kahdella kilometrillä Anni Tyrkkö hiihti neljänneksi 6.18,9 minuutissa. Ski Jyväskylän Elsi Luoto otti sarjavoiton 24 sekuntia nopeampana. Ryhdin Miina Pyhtilä oli seitsemäs ja Aliina Liuksiala 11:s.

Myös Urho Hankaniemi hiihti 12-vuotiaiden neljällä kilometrillä neljänneksi ajassa 10.21,6. Sarjavoittaja Eino Lattunen Lempäälän Kisasta oli 35 sekuntia vikkelämpi. Samanikäisten tyttöjen kisassa Ryhdin Vilja Laine oli kuudes ja Vivian Lahti 11:s.

Ryhdin Oskari Hankaniemi sijoittui 14-vuotiaiden 5 kilometrillä kuudenneksi tuloksella 13.45,3 jääden alle minuutin kärjestä, Hämeenlinnan Hiihtoseuran Sisu Lehtosesta. Ryhdin Wihtori Liuksiala oli sarjan 15:s.

16-vuotiaiden vitosella Ryhdin Reea Hiitelä hiihti viidenneksi 14.35,3 minuutissa. Sarjan voitto meni Pöytyän Urheilijoiden Elma Uusipaikalle 13.08,5. Ryhdin Tilta-Maria Liuksiala oli 6:s tuloksella 15.15,3.

18-vuotiaiden vitosella Ryhdin Miina Palonen oli kolmas ajassa 14.49,0. Sarjan voitti Nelli Mäenpää Tampereen Pyrinnöstä tuloksella 12.38,7.

Ryhdin Jaakko Leinonen hiihti 16-vuotiaiden vitosen 12.39,6 minuutissa eli sijalle 13. Kisan nopein oli Toivo Koivu Vammalasta tuloksella 11.22,6. Ryhdin Eeli Haverinen oli 16:s (13.08,3) ja Aarni Väliaho 19:s (14.01,0).

Miesten yleisessä sarjassa kisattiin 10 kilometriä. Ryhdin Pyry Willman oli yhdeksäs ja kiersi radan vapaalla hiihtotyylillä 24.00,7 minuutissa. Sarjavoiton otti Waltteri Vinkanharju Tampereen Yrityksestä tuloksella 21.00,2.

Kymppi kisamatkana oli myös Ryhdin Konsta Karhuniemellä, joka hiihti 25.11,6 minuutissa kuudenneksi. 18-vuotiaiden sarjan voitti Akseli Pesu Lempäälästä ajassa 22.06,9.

Naisten kympin nopein oli Hilla Niemelä Ikaalisten Urheilijoista tuloksella 23.06,2. Ryhdin Wilhelmiina Liuksiala oli naisten yleisen sarjan yhdeksäs (28.13,5) ja Matleena Palonen 10:s (28.29,7).