155-vuotiasta Ylöjärveä juhlittiin näyttävästi kaupungintalolla – terveiset saatiin ministeriltä ja maakuntajohtajalta

Noin 125 kutsuvierasta kokoontui keskiviikkoiltana juhlimaan Ylöjärven 155-vuotissyntymäpäivää kaupungintalolle. Ohjelmassa oli puheita, lausuntaa, musiikkia, kuvaesitys sekä tietenkin ruokailua.

Tilaisuuden avasi kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juho Ojares, joka sanoi juhlapäivän kunnioittavan Ylöjärven pitkää historiaa ja luovan katseen valoisaan tulevaisuuteen.

– Kun katsomme taaksepäin, näemme vahvan yhteisön, joka on kasvanut pienestä kunnasta elinvoimaiseksi kehyskunnaksi, josta on matkan varrella tullut myös kaupunki, Ojares sanoi ja jatkoi.

Juho Ojares avasi juhlatilaisuuden ja nostatti maljan Ylöjärven kunniaksi.

– Kaupunkimme ei ole vain kasvupaikka ihmisille, yrityksille ja kulttuurille vaan se on myös koti, jossa jokainen sukupolvi voi kasvaa ja kehittyä turvallisessa ja elinvoimaisessa ympäristössä. Tulevaisuuteen katsomme luottavaisin mielin.

Pirkanmaan maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen muistutti maakunnan liiton tervehdyksessään, että suurella osalla suomalaisista on kontakti Ylöjärveen, ymmärsivät he sitä tai eivät.

– Todella monella tunnetulla henkilöllä, toimijalla tai maamerkillä on Ylöjärvellä tyyssijansa. Teivo, Eput, Seitseminen, Avant Tecno, Sukkamestarit, Kurun graniitti, Koiviston auto, Suklaatila, Agnes Denesin puuvuori Pinsiössä, Haveri, Pimeesalmi, Pasi Kaunisto ja Kirsi Kunnas, Ahonen luetteli.

Maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen luetteli tunnettuja ylöjärveläisiä ihmisiä, yrityksiä ja paikkoja.

Hänen mukaansa on ollut hienoa nähdä, että Ylöjärvellä on määrätietoisesti kehitetty yritysalueita, rakennettu uusia luonnonläheisiä asuinalueita ja myös panostettu esimerkillisesti kuntalaisten palveluihin.

– Ylöjärvi on monella tapaa pirkanmaalaisen kehittämisen ytimessä niin maantieteeltään, rohkeilta strategisilta painotuksiltaan kuin yhteistyövalinnoiltaankin. Tältä pohjalta uskallan luvata kaupungille menestysrikkaita aikoja myös tulevaisuudessa, Ahonen totesi.

Ahosen puheenvuoron jälkeen saatiin nauttia näyttelijä Emilia Pokkisen esityksestä, kun hän lausui Kirsi Kunnaksen tekstejä.

Juhlapuheen piti kunta- ja omistajaohjausministeri Anna-Kaisa Ikonen. Hän kuvaili, miten pienestä parin tuhannen asukkaan maalaiskunnasta on kasvanut moderni yli 30 000 asukkaan kaupunki, joka osaa ja uskaltaa ottaa askelia eteenpäin ja muuttua ajassa.

Ministeri Anna-Kaisa Ikonen korosti Ylöjärven onnistumisia kaupunkiseudun yhteistyössä.

– Tämän kaltainen kyky pysyä muutoksissa mukana ja myös viedä muutoksia eteenpäin omat olosuhteet tuntien ja niitä punniten, on juuri niitä kuntien valtteja, joita kansallisestikin halutaan korostaa ja kehittää, Ikonen sanoi.

Ikonen totesi myös, että tänä päivänä ei ehkä ole enää relevanttia puhua kuntarajoista. Hänen mukaansa kuntarajalla ei ole arjessa enää kovinkaan paljon merkitystä työssä käyvälle tai harrastavalle.

– Välillä on puhuttu rajattomasta kaupunkiseudusta ja siitä, että voimme iloita toisten kuntien vahvuuksista. Ylöjärvi on kivalla tavalla avannut omia ulottuvuuksiaan myös naapureille, Ikonen sanoi.