Teivon raviradan kimppahevonen keräsi hyväntekeväisyyteen ison potin rahaa

800 osakkaan omistama Teivon ravikimppahevonen Stonecapes Violet keräsi lähes kolmen vuoden aikana erittäin hienon summan rahaa hyväntekeväisyyteen.

Lahjoitusvaroja kertyi hieman yli 20 000 euroa. Lahjoitus luovutetaan tulevana lauantaina Teivon Gaalaravien yhteydessä.

Kolmevuotisen hevoskimppa Charité Violet Teivon kimppahevoseksi valikoitui huippusukuinen tamma Stonecapes Violet. Hevosen kilpailuoikeus vuokrattiin kimpalle hevosen nelivuotiskauden loppuun saakka. Sen jälkeen hevonen palautui takaisin kasvattajalleen Saku Mikkolalle.

Stonecapes Violet onnistui kilpailuissa hienosti. (Kuva: Teivon Ravikeskus)

Mukaan kimpan omistajaksi pääsi 100 eurolla. Muita kuluja koko komivuotisen taipaleen aikana omistajille ei tullut. Omistajat saivat kasan elämyksiä hevosen kilpaillessa kovissa ikäluokkakilpailuissa. Hevosen kanssa järjestettiin tapaamisia kimppalaisille sekä tiedotettiin hevosen kuulumisista Facebook-ryhmässä ja sähköpostitse.

Kimpan päätyttyä vuoden vaihteessa, puolet hevosen ravikilpailuissa juoksemista voittorahoista lahjoitetaan Tampereen Lastenklinikan Tuki Ry:lle.

– Olemme olleet todella iloisia ja kiitollisia, kun saimme mahdollisuuden olla hyväntekeväisyyskohteena mukana Violetin kimpassa. Sen mukana sairaille lapsille ja heidän perheilleen tuli hieno mahdollisuus kurkistaa hevos- ja ravimaailmaan. Monelle perheelle kokemus oli aivan uusi. Koko Tays Lasten ja nuorten sairaala on seurannut Violetin vaiheita ja pitänyt sitä ”meidän heppana”, ja moni on käynyt Violetia tervehtimässäkin, Tuki Ry:n toiminnanjohtaja Susanna Lohiniemi iloitsee.

Kimpan sääntöihin oli kirjattu, että toinen puoli hevosen voittamista rahoista tilitetään takaisin osakkaille, mikäli palautettava summa on vähintään 40 euroa osakasta kohden. Tässä tapauksessa palautettava summa kuitenkin jäi pienemmäksi, joten jokainen kimppalainen sai valita lahjoittaako oman osuutensa Tampereen Lastenklinikan Tuki Ry:n pottiin vai Teivon Ravinuorille.

Kimppahevosen omistajat saivat jännittää kilpailuja kolmen vuoden ajan. (Kuva: Teivon Ravikeskus)

Tampereen Lastenklinikan Tuki Ry:n lahjoitussummaksi tuli lopulta 16 043,24 euroa ja Teivon Ravinuorille lahjoitetaan 4 446,21 euroa.

– Violetin palkintosumma oli meille merkittävä lahjoitus, ja se on ajateltu kohdistaa pitkäaikaissairaiden lasten hevosavusteiseen toimintaan, josta meillä on jo kokemustakin. Hevostoiminta on saanut aina erityisen hyvän palautteen myös potilailta ja heidän läheisiltään, ja nyt voimme sitä tällä lahjoituksella toteuttaa, Lohiniemi kertoo.

Teivon ravirata oli erittäin tyytyväinen hyväntekeväisyyskimpan onnistumiseen, joten uusi kimppa on jo käynnistynyt. Vuoden alusta käynnistynyt Teivon Tonni -hyväntekeväisyyskimppa omistaa hevosen nimeltä Midas Match. Tällä kertaa mukaan mahtuu 1 000 osakasta ja osuuksia on vielä myynnissä 100 euron hintaan muutama kymmenen. Hyväntekeväisyyskohde on jälleen Tampereen Lastenklinikka Tuki Ry.

– Yhteistyö Teivon ravikoulun ja koko ravikeskuksen kanssa on meille tärkeää ja kiitämme lämpimästi myös uuden kimpan perustamisesta. Odotukset Midaksen suhteen ovat tietystikin korkealla, ja niinhän niiden pitääkin. Tulemme jälleen isolla porukalla jännityksellä seuraamaan pojan matkaa, Lohiemi kehuu.