Ryhdin Kerttu Ranta voittovauhdissa Hollolassa – Sairasteluista kärsinyt Tossavainen aloitti kautensa

Ryhdin Eevi-Inkeri Tossavainen ja Elsa Torvinen kisasivat Skandinavia cupissa Virossa, jossa Otepäässä ohjelmassa oli sprintti perinteisellä hiihtotavalla, 20 kilometrin väliaikalähtö perinteisellä hiihtotyylillä sekä 10 kilometrin väliaikalähtö vapaalla hiihtotavalla.
Eevi-Inkeri Tossavainen pääsi vasta nyt aloittamaan kisakautensa. (Arkistokuva: Sanna HIllberg)

Eevi-Inkeri Tossavainen sivakoi 1,5 kilometrin sprinttiradan perinteisellä hiihtotyylillä 3.54,97 minuutissa ja oli karsinnan 32:nen. Erävaihe jäi Tossavaiselta vain kuuden sekunninkymmenyksen päähän. Aika-ajojen nopein oli Johanna Matintalo tuloksella 3.36,82, mutta sprintin voitti Ane Appelkvist Stenseth Norjasta.

Matintalo oli perinteisen hiihtotavan 20 kilometrin väliaikalähdössä ylivoimainen ja kellotti voittotulokseksi 56.33,6. Elsa Torvinen oli kisan 52:nen ja jäi Matintalosta yli kuusi minuuttia. Eevi-Inkeri Tossavainen keskeytti kisan.

Elsa Torvinen hiihti vapaan hiihtotyylin kymmenen kilometrin kisan 28.42,8 minuutissa ja ylsi sijalle 42. Kisan voitti Silje Theodorsen Norjasta 2.22,2 minuuttia nopeampana.

– Pitkän sairastelujakson jälkeen viikonlopun kisat olivat ensimmäiset startit ja tavallaan kauden aloitus. Lähtökohdat kisoihin tullessa eivät olleet kovinkaan optimaaliset, mutta ajatuksena oli päästä taas takaisin kisoihin ja saada kovia treenejä. Sprintissä kroppa oli tosi tukkoinen ja karsinnassa tuntui, että ei saanut itsestään irti oikein mitään, ja jatkopaikka jäikin harmittavan lähelle. Oli kuitenkin tärkeää päästä näkemään konkreettisesti, missä mennään tilanteeseen nähden, Eevi-Inkeri Tossavainen kommentoi.

Henriksson ei ollut tyytyväinen

Haapajärvellä miteltiin XXVI Mika Myllylän kansalliset hiihdot, jotka samalla olivat alle 20-vuotiaiden MM-katsastukset. Ryhdin Emmi Henriksson rutisti 20-vuotiaiden perinteisen kympin viidenneksi ajassa 34.15,3. Sarjan voitti Silva Kemppi Espoon Hiihtoseurasta 32.23,1 minuutissa.

Sunnuntaina 20-vuotiaat kamppailivat 20 kilometrin yhteislähdön vapaalla hiihtotavalla. Henriksson hiihti kahdeksanneksi ja taival taittui tunnissa ja 11.49,3 minuutissa. Voiton vei Limingan Niittomiesten Nelli-Lotta Karppelin tunnissa ja 6.00,1 minuutissa.

– Kisaviikonloppu oli kokonaisuutena aika huono omalta osalta. Suksen kanssa oli ongelmia vaikean kelin takia molempina päivinä, eikä hiihto meinannut oikein kulkea. Ensi viikonloppuna uutta yritystä Tampereella! Emmi Henriksson lupasi.

Hollolassa monta ryhtiläistä ladulla

Hollolassa kisattiin vapaalla hiihtotyylillä, ja Ryhdin Kerttu Ranta nappasi ykkössijan kahdeksanvuotiaiden yhden kilometrin kisassa. Rannan voittoaika oli 4.09,2 ja sarjavoitto irtosi lähes 36 sekunnin turvin.

Kerttu Ranta otti selvän voiton. (Arkistokuva: Ylöjärven Ryhti)

Miesten yleisessä sarjassa Hollolassa matkana oli 10 kilometriä, ja Ryhdiltä mukana kolme hiihtäjää. Tino Stenman kiersi kympin 25.25,3 minuutissa, Topias Torvinen taltutti radan 25.36,8 minuutissa ja Pyry Willman 26.39,3 minuutissa. Stenman oli kisan yhdeksäs, Torvinen 11:s ja Willman 14:s. Sarjan voitti Waltteri Vinkanharju Tampereen Yrityksestä tuloksella 23.38,4.

Ryhdin Helmi Koskela hiihti 18-vuotiaiden viiden kilometrin kisassa sijalle yhdeksän ajassa 16.07,7. Sarjan voitti Emilia Helmi Tampereen Pyrinnöstä 14.26,4 minuutissa.

Ryhdin Tilta-Maria Liuksiala oli 16-vuotiaiden vitosella seitsemäs tuloksella 18.07,9. Tämän sarjan voitti Borgå Akillesin Stella Öhberg tuloksella 14.59,1.

Ryhdin Konsta Karhuniemi puolestaan hiihti 18-vuotiaiden 10 kilometrin mittelössä sijalle 14 ajassa 29.08,7. Kisan voitti Juho Koskinen Hollolan Urheilijoista 25.18,2 minuutissa.

Myös naisten yleisessä sarjassa kisamatkana oli 10 kilometriä. Ryhdin Wilhelmiina Liuksiala oli 11:s ja kiersi reitin 33.31.0 minuutissa. Sarjavoiton otti Sini Alusniemi Ski Jyväskylästä 27.16,0 minuutissa.

Vantaan Hakunilassa sivakoitiin sunnuntaina FIS-kisat perinteisellä hiihtotavalla. Miesten yleisen sarjan kisamatkana oli kymppi, jonka Ryhdin Tino Stenman hiihti 30.14,2 minuutissa sijoittuen yhdeksänneksi. Ylöjärven Urheilijoiden Marko Leppämäki kisasi myös miesten yleisessä sarjassa ja hiihti reitin 31.48,7 minuutissa, mikä oikeutti sijaan 18. Kisan voitti Markus Kasanen Mikkelin Hiihtäjistä tuloksella 28.53,5.

Myös Ryhdin Helmi Koskelan kisamatka oli kymmenen kilometriä. Koskela hiihti 18-vuotiaissa kuudenneksi 39.20,0 minuutissa. Sarjavoiton vei lauantain tapaan Pyrinnön Emilia Helmi, jonka voittoaika oli 35.50.1.