Menlös ja Vähäkoski nostivat painonnoston EM-kisarajat

Ryhdin masters-nostaja Vesa Menlös ja Juha Vähäkoski onnistuivat nostamaan ikäluokkansa painonnoston EM-kilpailuihin vaadittavat tulosrajat lauantaina järjestetyissä piirikunnallissa kilpailuissa Ylöjärven urheilutalolla.

Molemmat urakoivat samana päivänä peräti kaksi kilpailua. Menettelyn taustalla oli vaatimus, jonka mukaan SM-kilpailuihin osallistumiseen vaaditaan vähintään kaksi tilastotulosta.

Vesa Menlös nosti EM-tulosrajan. (Kuva: Päivi Ristolainen)

Ensimmäisessä kisassa Menlös tempasi 75 kiloa ja työnsi ennätyksensä 98 kiloa saaden yhteistulokseksi 173 kiloa. Toisessa kilpailussa mies kohensi molemmissa lajeissa ennätyksiään nostaen yhteistulokseksi 180 kiloa, joka koostui 80 kilon tempauksesta ja 100 kilon työnnöstä. Tänä vuonna 55 vuotta täyttävä Menlös ylitti 96-kiloisten sarjan EM-rajan kahteen otteeseen.

Juha Vähäkoski nosti ensimmäisessä kilpailussa kuuden onnistuneen noston sarjan, jossa parhaallaan hän tempasi 85 kiloa ja työnsi 107 kiloa. Vähäkosken yhteistulos 192 kiloa on 50-vuotiaiden yli 109 kiloisten EM-raja. Toisessa kilpailuissa miehen eväät oli syöty ja Vähäkoski jäi tempauksessa aloituspainoon 75 kiloa. Työntöön mies sen verran piristyi, että viimeisellä nostollaan selvitti 110 kiloa onnistuneesti suorille käsille.

Painonnostossa debytoi myös yleisen sarjan Juho Pikkuvirta, joka nosti jäsentenvälisissä kilpailuissa päivän isoimmat raudat temmaten 90 kiloa ja työntäen 120 kiloa. Pikkuvirta kilpaili 89 kilon sarjassa.

Neo Kopakkala harjoitteli kilpailemista Ylöjärven urheilutalolla. (Kuva: Päivi Ristolainen)

Kilpailupäivää piristi 10-vuotias ylöjärveläinen Neo Kopakkala, joka saapui alunperin isänsä kanssa treenaamaan salille. Kun Kopakkalat kuulivat, että salilla on kisat käynnissä, niin reipas Neo halusi tulla kokeilemaan nostamista myös kisalavalle. Neo otettiin nostamaan toiseen kilpailuun virallisen kilpailun ulkopuolella. Neo tempasi 31 kiloa ja työnsi komeat 38 kiloa. Neon seuraava tavoite on peruskoululaisten mestaruuskilpailut, jotka kisataan 3.–4. helmikuuta Porissa. Peruskoululaisten mestaruuskilpailuissa edustetaan kotikuntaa ja koulua, ja niihin saa osallistua ilman painonnoston kilpailulisenssiä.

JUHA VÄHÄKOSKI