Konsta Uuttera hallikauden avauksessa heti SE-vauhdissa

Mutalalaisen juoksijanuoren Konsta Uutteran hallikauden avaus sujui mainiosti. Tuloksena oli 600 metrillä 19- ja 22-vuotiaiden Suomen ennätys sekä oma ennätys 150 ja 200 metrillä.

Perjantaina Uuttera paineli Tampereen Pirkkahallissa seuraottelussa eränsä kakkoseksi ajalla 22,89, joka on 0,31 sekuntia kovempi kuin hänen viime talven aikansa ylipitkällä halliradalla. Lauantaina Uuttera otti Jyväskylässä 600 metrin miesten kilpailun voiton ajalla 1.21,78 kukistettuaan kokeneen Lauri Hassin 1,13 sekunnin erolla.

Aika on siis kahden ikäluokan Suomen ennätys ja sijoittuu miestenkin kaikkien aikojen hallitilastossa viidenneksi. Edellinen kaksikakkosten hallissa tehty Suomen ennätys oli Juho Pirskasen vuonna 2018 painelema 1.22,25. Enemmän kuin ennätyksestä Konsta ilahtui erittäin hyvin kulkeneesta tasavauhtisesta juoksustaan.

– Helposti tuli loppuun asti, ja aikahan on melkein sekunnin parempi kuin viime kesän kilpailukauden aloituksessani, Uuttera kommentoi.

Seuraavan kerran Uuttera kilpailee ensi sunnuntaina joko 200 metrillä tai päämatkallaan 800 metrillä. Hyvät alimatkojen ajat antavat aiheen odottaa, että Uuttera parantaa pikapuoliin viime kesän 800 metrin ennätysaikaansa 1.53,86.

– Pitkin syksyä ja alkutalvea tehdyt harjoitustunnit näkyvät. Uuden valmentajani Juha Lehdon urheilijat ovat yleensä parantaneet koko ajan kauden mittaan, joten eiköhän kasikin kulje, Uuttera mietti.

Harvoin juostu matka 150 metriä kulki 17,03 sekunnissa, joka on 19-vuotiaiden kaikkien aikojen kymmenenneksi paras halliaika. Se riitti miesten sarjassa kakkossijaan.

Kuulantyöntäjä Arttu Korkeasalo avasi talvikautensa Vaasassa voitolla, joka irtosi 18,16 kantaneella kaarella. Korkeasalo on valmentajansa Anssi Mäkisen mukaan harjoitellut ehjän alkutalven, joten viimetalvinen ennätys 19,02 voi olla vaarassa.