Nyt etsitään pirkanmaalaista maaseudun ilmastotekoa – Palkinto luvassa

Pirkan Kylät ry etsii pirkanmaalaista maaseudun ilmastotekoa. Maaseudun ilmastoteko on palkinto, jonka voi saada ilmastonmuutosta ehkäisevästä toiminnasta. Ilmastoteon takana voi olla yksityinen henkilö, yhdistys, yritys tai kunta.

Pirkanmaan maaseudun ilmastoteossa kyse voi olla vaikkapa kylätalon energiaremontista tai kierrätyspisteen investoinnista. Yhtä lailla palkinnon arvoinen teko voi olla työpaikan työmatkapyöräilyä tukeva kampanja, kunnan etätyökäytäntöjen kehittäminen tai maaseutuyrityksen omaehtoinen siirtymä kohti hiilineutraalia toimintaa.

– Maaseudun ilmastoteko -palkinnon voi saada siis hyvinkin erilaisista ilmastonmuutosta ehkäisevistä toimista. Palkittavan ilmastoteon tulee kuitenkin kytkeytyä maaseutuun ja siellä tapahtuvaan toimintaan, Pirkan Kylien kyläasiamies Jani Hanhijärvi toteaa.

Maaseudun ilmastoteko -palkintoa haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, jonka voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen info@pirkankylat.fi tammikuun loppuun mennessä. Kuka tahansa yksityinen henkilö, yhdistys, yritys tai kunta voi ehdottaa palkinnon saajaa. Hakemuksien tueksi voi liittää myös valokuvia, lehtiartikkeleita ynnä muuta materiaalia.

Valinnan maaseudun ilmastoteosta tekee Pirkan Kylät ry:n hallitus saatujen hakemusten perusteella. Pirkanmaan maaseudun ilmastoteko 2024 julkistetaan myöhemmin talven aikana. Maaseudun ilmastoteko eli kilpailun voittaja saa rahapalkinnoksi 300 euroa.