Tässä ovat kaupungin tämän vuoden suurimmat tapahtumat

Ylöjärven Kaupungin kulttuuripalvelut on järjestämässä tänä vuonna yli 200 tapahtumaa yhteistyössä muiden tahojen kanssa.

Tapahtumia järjestetään pitkin vuotta eri hallintokuntien, kaupunginhallituksen ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Vuoden suurimmat tapahtumat niin taloudellisesti kuin yleisömäärältään ovat jo melko tuttuja edellisvuosilta. Suurin osa isoista tapahtumista on kesällä.

19.–21. tammikuuta on valotaidefestivaali Loiste Ylöjärvi, jonka kulttuuripalvelut tuottaa yhdessä tapahtumatuotantoyhtiö Stereo:ID:n kanssa. Tapahtumapaikkana on Ylöjärven kaupungintalon ja pääkirjasto Leijan ympäristö. Reitti kulkee kaupungintalon aukiolta Kirkkopuistoon, Kirkkotanhuantien leikkipuistoon ja sieltä edelleen pääkirjasto Leijaan. Reitillä kuljetaan myös kirjasto Leijan sisätilojen läpi ja jatketaan Krankkulaan.

Kesäkuun 7.–8. päivä järjestetään perinteinen kamarimusiikkifestivaali Kurufest, joka tuo korkeatasoisia klassisen musiikin konsertteja Ylöjärvelle. Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii Tuomas Lehto. Konserttipaikat ovat Parkkuun seuratalo, Kurun kirkko ja Ylöjärven kirkko.

Kurufest on noussut vahvaan asemaan kamarimusiikin saralla. (Arkistokuva: Hannele Lehto)

Kurussa tapahtuu myös 15.–21. heinäkuuta, kun Kuru-viikko tarjoilee useita tilaisuuksia sekä lapsille että aikuisille. Ohjelmassa on muun muassa lastentapahtumia, kädentaitopajoja ja musiikkiesityksiä. Kuru-viikon huipentaa lauantaina 20. heinäkuuta järjestettävät Kurun markkinat.

Heinäkuu jatkuu musiikin merkeissä sunnuntaina 28. heinäkuuta, jolloin järjestetään suuren suosion saavuttanut koko perheen piknikfestari Mökkirokki. Räikänpuistossa tapahtumaa on vahvasti tekemässä Rantajätkät ry.

Myös elokuussa ylöjärveläisiä hellitään musiikilla. Perjantaina 9. elokuuta kulttuuripalvelut tuottaa kaupungintalon aukiolla Kaupunkijazzin. Tapahtumassa esiintyvät perinteisesti maan parhaisiin kuuluvat jazzmuusikot.

Lauantaina 31. elokuuta vuorossa on Korttelipäivä, joka levittäytyy kaupungintalolle, Räikänpuistoon ja Leija-kirjastolle. Tarjolla on monenlaista ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisille.

Joulupukki saapuu kaupunkiin perjantaina 29. marraskuuta perinteiseen Ylöjärven joulunavaukseen. Kaupungintalon aukiolla on laulua, leikkiä, puheita ja myyntipisteitä.

Joulunavaus tuo joulupukin Ylöjärvelle. (Arkistokuva: Sanna Hillberg)

Tapahtumavuoden päättää tiistaina 31. joulukuuta järjestettävä Uuden vuoden vastaanotto, jonka vetovastuu on tänä vuonna kaupungin nuorisopalveluilla.

Yksittäisten tapahtumien ohella ylöjärveläisiä ilahduttaa vuoden aikana Salin klassiset -konserttisarja, jonka aikana kaupungintalon Ylöjärvi-salissa kuullaan erilaisia klassisen musiikin konsertteja.