Mieskolmikko pahoinpiteli koiranulkoiluttajan henkihieveriin joulupäivänä Soppeenmäessä – Silmitön väkivalta tallentui videolle

Rauhallinen joulu sai järkyttävän käänteen Soppeenmäessä, kun keski-ikäinen mies lähti ulkoiluttamaan perheen koiraa joulupäivänä 25.12. illansuussa.
Kolmikko pahoinpiteli uhrinsa sairaalakuntoon Soppeenmäessä Murtomäentiellä joulupäivänä. Poliisi tutkii epäiltyä rikosta törkeänä pahoinpitelynä.

Mies oli jo Murtomäentiellä matkalla kotiin, kunnes suojatien kohdalla hän ja koira meinasivat joutua kovaa vauhtia ajaneen auton töytäisemäksi.

Läheltä piti -tilanteen jälkeen ajoneuvo pysähtyi ja sen kuljettaja tuli ulos autosta. Pahoittelujen sijaan kuljettaja kävi koiraa ulkoiluttaneen miehen kimppuun täysin yllättäen, ja aloitti väkivallan lyömällä miestä.

Paikalle riensi myös kaksi muuta kuskin tuttua miestä. Miehet eivät kuitenkaan keskeyttäneet väkivaltaa, vaan ryhtyivät pieksemään puolustuskyvytöntä uhria. Tässä vaiheessa koira oli jo päässyt pakenemaan paikalta.

Ylöjärven Uutiset on nähnyt tilanteesta ulkopuolisen kuvaaman videon, jossa uhri istuu maassa ilman paitaa anellen pahoinpitelijöitä lopettamaan jo useamman minuutin kestäneen väkivallan.

– Lopettakaa, mä olen kiltti mies, uhri pyytää videolla.

Mieskolmikko kuitenkin vähät välitti uhrin pyynnöstä, ja jatkoi tämän lyömistä ja potkimista. Videolla näkyy, miten miehet hoipertelevat aina välillä autolle ja tulevat sen jälkeen maassa viruvan uhrin luokse lyöden tätä kasvoihin, pään alueelle ja ylävartaloon.

Uhri sai vakavia vammoja

Kuin ihmeen kaupalla uhri pääsi kuitenkin lopulta nousemaan maasta ja ontuen pakenemaan läheisen rivitalon suuntaan. Mieskolmikko taas nousi siniseen henkilöautoon ja pakeni paikalta ennen poliisin saapumista.

Silmittömän väkivallan seurauksena uhri sai vakavia, sairaalahoitoa vaativia vammoja, kuten kylkiluiden ja selkänikamien murtumia. Lisäksi hänen korvansa ja silmänsä saivat hoitoa vaativia vammoja. Mieskolmikko nöyryytti uhria myös virtsaamalla tämän päälle.

Ylöjärven Uutiset on saanut tilanteesta vahvistettua tietoa, mutta ei paljasta niiden lähdettä uhrin ja tämän perheen suojelemiseksi.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Peltonen Sisä-Suomen poliisista vahvistaa, että poliisilla on tutkittava kuvaillun mukainen rikos, jossa alustava rikosnimike on törkeä pahoinpitely. Hänen mukaansa tapauksella on myös todistajia.

– Asian tutkinta on kesken ja rikosnimikkeet tarkentuvat tutkinnan aikana, hän kommentoi.

Peltonen sanoo, että epäiltyjen henkilöllisyydet ovat poliisin tiedossa. Ylöjärven Uutisten saamien tietojen mukaan rikoksesta epäillyt ovat alle 30-vuotiaita ja sukulaisia keskenään.

Peltonen sanoo, että tapaukseen liittyviä tietoja voi ilmoittaa edelleen poliisille sähköpostiosoitteeseen vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi tai soittamalla Nokian poliisiasemalle numeron 0295 445 888.