Urheiluvuosi 2023 tarjosi ylöjärveläisille paljon menestyshetkiä – Tässä kohokohdat

Ylöjärveläinen urheiluvuosi 2023 toi tullessaan hienoja menestyshetkiä. Nostimme esiin viime vuoden kohokohtia.

Tammikuussa keilaaja Santtu Tahvanainen ylsi Ballmaster Openin välieriin ja kevään aikana Tahvanainen esiintyi upeasti Yhdysvaltain PBA:n ammattilaiskiertueella.

Eevi-Inkeri Tossavainen tuulettaa parisprintin hopeamitalia Tampereen SM-hiihdoissa 20.1.2023. (Kuva: Sanna Hillberg)

Ryhdin Elsa Torvinen ja Eevi-Inkeri Tossavainen voittivat puolestaan hiihdon parisprintissä naisten yleisen sarjan SM-hopeaa Tampereen Kaupissa. Myöhemmin tammikuussa Tossavainen voitti hiihdon nuorten MM-kilpailut avanneen naisten sprintin Kanadan Whistlerissä. Samoissa MM-kisoissa Tossavainen taisteli pronssille alle 20-vuotiaiden 20 kilometrin kilpailussa.

Helmikuussa kuulantyöntäjä Arttu Korkeasalo täytti kotimaisen hallikautensa päätavoitteen pukattuaan Suomen mestariksi Helsingissä.

Teemu Hällfors varustepenkin SM-kisoissa. (Kuva: Sanna Hillberg)

Lisäksi helmikuussa ryhtiläiset rohmusivat kahdeksan mitalia klassisen penkkipunnerruksen SM-kisoista. Koko kauden ajan Ryhdin nostajat niittivät menestystä eri voimailulajeissa. Vuoden aikana otsikoihin nousivat muun muassa Teemu Hällfors, Mika Laitinen ja monet muut.

Helmi-maaliskuussa Ryhdin Elsa Torvinen otti kirkkaimman mitalin peräti viidestä nuorten SM-kisasta Honkavuorella ja Korkeakankaalla. Torvinen voitti kaikki startit, joihin nuorten SM-kisoissa osallistui. Myös Emmi Henriksson pääsi nuorten SM-kullan makuun Torvisen kanssa parisprintissä.

Huhtikuussa Uplakers Taitoluistelijat valittiin vuoden taitoluisteluseuraksi.

Huhtikuu päättyi mitalijuhliin, kun Ylöjärven Ilves venyi historialliseen SM-pronssiin naisten Futsal-Liigassa. Pronssipelissä Ylöjärvellä kaatui espoolainen GFT jatko-otteluun venyneessä maali-iloittelussa 9–7.

YIlveksen futsalin SM-pronssimitalistit. (Kuva: Esa Norvia)

Toukokuussa ylöjärveläinen Nella Honkaniemi paini Pohjoismaiden mestariksi Liettuassa. Nella Honkaniemi juhli voittoa alle 17-vuotiaiden alle 61-kiloisten tyttöjen sarjassa. Myöhemmin samassa kuussa Honkaniemi voitti ikäluokassaan SM-kultaa. Marraskuussa Honkaniemen palkintokaappiin lisättiin vapaapainin alle 20-vuotiaiden SM-kulta.

Ryhdin Antti Vähäkoski nosti puolestaan painonnoston 17-vuotiaiden SM-kultaa Porissa. Myöhemmin joulukuussa Vähäkoski saavutti samassa ikäluokassa pronssia Pohjoismaiden mestaruuskisoissa.

Kesäkuun lopussa ylöjärveläinen jääkiekkolahjakkuus Oiva Keskinen varattiin jääkiekkoliiga NHL:n varaustilaisuuden seitsemännellä kierroksella. Varaajana oli Columbus Blue Jackets.

Heinäkuun lopussa siivikkalalainen Nea Lento voitti Lahden Kalevan kisoissa pituushypyn pronssimitalin. Seiväshyppääjä Urho Kujanpää nappasi samoista kisoissa hopeaa ja kuulantyöntäjä Arttu Korkeasalo pronssia.

– Tämä pronssi tuntuu urani tähän asti parhaalta saavutukselta! Nea Lento myhäili pituuden SM-kolmossijansa jälkeen. (Kuva: Tommi Lento)

Elokuussa Nea Lennon hyvä vire jatkui nuorten SM-kilpailuissa Tampereella, jossa hänen saaliina oli kaksi 22-vuotiaiden sarjan kultamitalia. Ensimmäinen tuli pituushypystä ja toinen kolmiloikasta.

Syyskuussa Lakialan vauhtihirmu Jere Haavisto uusi Orimattilassa motocrossin MX1-luokan suomenmestaruutensa. Haavisto voitti SM-kauden aikana jokaisen ajetun erän.

Syys- ja lokakuussa esiin nousi vuorentaustalainen suunnistaja Isabella Lillqvist. Hän voitti ensin knock-out sprintin SM-pronssia ja myöhemmin hän voitti suunnistuksen erikoispitkän matkan SM-kultaa Kouvolassa.

Isabella Lillqvistin suunnistuskausi sujui menestyksekkäästi. (Kuva: Isabella Lillqvistin kuva-albumi)

Marraskuussa saatiin tietää, että Teivossa kilpaillaan Kuninkuusraveissa vuonna 2026 raviradan 50-vuotisjuhlan kunniaksi.