Varustepenkkipunnerruksen SM-mitalit jaettiin viikonloppuna Ylöjärvellä – Teemu Hällfors nosti ennätysraudat

Ylöjärven urheilutalo toimi kisanäyttämönä, kun Suomen vahvimmat varustepenkkipunnertajat kamppailivat Suomen mestaruuksista viikonloppuna. Teemu Hällfors nosti mestariksi komealla uudella ennätyksellä.
Teemu Hällfors nosti 235 kiloa suorille käsille. (Kuva: Sanna Hillberg)

Ylöjärven Ryhdin voimailujaoston isännöimissä kilpailuissa kisattiin kaikissa ikäluokissa.

Ryhtiläisistä kovimman tuloksen teki alle 83-kiloisissa kilpaillut Teemu Hällfors, joka nosti suorille käsille peräti 235 kilon edestä rautaa ja otti Suomen mestaruuden. Kolmanteen ja viimeiseen yritykseensä Hällfors lastautti 240 kiloa, mutta se ei tullut tällä kertaa ylös.

Miesten avoimessa luokassa ylöjärveläinen, Tampereen Voimanostajia edustava Eelis Hannuksela oli alle 93-kiloisten sarjassa kolmas tuloksella 180 kiloa.

Alle 18-vuotiaissa miehissä ryhtiläiset ottivat kaksi kultamitalia. Sisu Nissilä voitti alle 83-kiloisten sarjan tuloksella 115 kiloa ja Antti Vähäkoski sarjan alle 105 kiloa tuloksella 145 kiloa.

Sisu Nissilä nosti toisella suorituksellaan 110 kiloa. Kolmannella yrityksellä tuli vielä viisi kiloa enemmän. (Kuva: Janne Ylimys)
Vappu Väliviita keskittyy tulevaan nostoonsa. Vieressä Väliviidan huoltajana toiminut Tanja Petman. (Kuva: Sanna Hillberg)

Mika Laitinen tuloksella 110 kiloa (M40, alle 66-kiloiset) ja Ari Myllyniemi tuloksella 160 kiloa (M60, alle 105-kiloiset), nostivat myös Suomen mestareiksi.

Päivi Ristolainen pukkasi ylös 82,5 kilon raudat ja otti N50-ikäluokan alle 84-kiloisten kultamitalin. Vappu Väliviita puolestaan nosti N40 alle 69-kiloisten SM-kultaa tuloksella 65 kiloa.

Minna Ristolaisen sijoitus N50-sarjan alle 69-kiloisissa oli kolmas tuloksella 80 kiloa.

Yli 60-vuotiaiden miesten sarjassa Olli Välimäki jäi pronssista vaivaiset 2,5 kiloa tuloksellaan 127,5 kiloa alle 83-kiloisten sarjassa.

Naisten avoimen luokan alle 69-kiloisten sarjassa, vasta 1,5 vuotta voimailua harrastanut Assi Alakoski sijoittui viidenneksi tuloksella 65 kiloa.

Kilpailuiden kovimmista raudoista naisissa vastasivat Sari Rauhala ja Helena Rehnberg, jotka molemmat nostivat 152,5 kiloa naisten yli 84-kiloisten sarjassa. Rauhala kevyempänä vei Suomen mestaruuden.

Miehissä kovimman tuloksen teki Markus Ahonen, joka paranteli alle 120-kiloisten sarjan Suomen ennätyksen lukemiin 315 kiloa.

Markus Ahoselle lastattiin tankoon Suomen ennätysraudat 315 kiloa ja hän nosti ne ylös. (Kuva: Sanna Hillberg)