Oiva Keskinen valittiin nuorten leijonien MM-leiriryhmään

Tampereen Tapparan liigajoukkueessa erittäin vahvan syksyn pelannut ylöjärveläissentteri Oiva Keskinen nimettiin tiistaina MM-kisoihin valmistautuvaan nuorten leijonien leiriryhmään.

Alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-mitaleista pelataan Ruotsin Göteborgissa 26.12.–5.1. Suomen MM-leiriryhmä kokoontuu torstaina Vantaalla. MM-leirille Ruotsiin Nuoret Leijonat matkustaa perjantaina.

Oiva Keskinen on pelannut tänä syksynä Tapparan kaikki 29 liigaottelua, joissa hän on tehnyt 3 maalia ja antanut 12 maalisyöttöä. Tehotilasto näyttää komeasti lukemaa +15. Keskinen on vakiinnuttanut paikkansa Tapparan kolmosketjun keskellä. Hänen laidoillaan ovat pelanneet käytännössä koko syksyn yhdysvaltalainen Nick Halloran sekä Petteri Puhakka.

– Meillä on vahva, sitkeä ja positiivista ilmapiiriä huokuva ryhmä, jossa on hyvää erikoistilanneosaamista yli- ja alivoimaan. Mukana on paljon erikoisosaamista, mistä pelaajat ovat antaneet näytteitä kuluvan kauden Liiga- ja Mestis-peleissä. Lisäksi Pohjois-Amerikasta liittyy mukaan pelaajia, joilla on vahva alkukausi takanaan, päävalmentaja Lauri Mikkola kommentoi.

– Nuorten MM-kisat on perinteisesti ollut pelivaateeltaan kova tapahtuma. Pelin tempo ja pelinopeus ovat korkeaa tasoa. Näiden lisäksi Suomen joukkue luottaa muun muassa tiiviiseen viisikkopeliin, hän jatkaa.

MM-leirin aikana Suomi pelaa kaksi harjoitusottelua. Tiistaina 19. joulukuuta Suomi kohtaa Slovakian ja torstaina 21 joulukuuta Tshekin.

Lopullinen MM-joukkue nimetään harjoitusotteluiden jälkeen, ennen joulua. Nyt julkistetusta kokoonpanosta joudutaan vielä karsimaan yksi puolustaja ja yksi hyökkääjä.