Ryhtiläiset loistivat ladulla Lempäälässä ja Ristijärvellä

Kauden ensimmäiset hiihtokisat Hämeen piirin alueella käytiin sunnuntaina Hakkarissa, jossa miteltiin perinteisen sprintissä. Ylöjärven Ryhdin hiihtäjiä kisasi menestyksekkäästi myös FIS-kisoissa Ristijärvellä.

Ryhdin Emmi Henriksson hiihti sunnuntaina 20-vuotiaiden vapaan hiihtotyylin 10 kilometrin kisassa Saukkovaaralla mainiosti kolmanneksi ajalla 33.03,1. Kisan voitti Silva Kemppi Espoon Hiihtoseurasta ajalla 31.46,6.

Naisten yleisessä sarjassa Ryhdin Elsa Torvinen oli viides ajalla 31.28.1. Naisten kympin nopein oli Anni Alakoski Kainuun Hiihtoseurasta ajalla 29.56,7.

Ryhdin Topias Torvinen hiihti miesten yleisen sarjan kisassa vapaalla hiihtotyylillä 23:nneksi tuloksella 29.22,8. Kisan nopein oli Jämin Jänteen Niko Husu ajalla 25.51,9. Topias Torvinen kisasi myös lauantaina perinteisen hiihtotyylin 20 kilometrillä, jossa oli 24:s. Reitti taittui tunnissa ja 1,22 minuutissa. Sarjan voitti Ristomatti Hakola Jämin Jänteestä tuloksella 54.33,5.

Ensilumen sprintti Lempäälässä hiihdettiin perinteisellä hiihtotyylillä siten, että kaikki kisaajat saivat kolme starttia. Ensin vuorossa oli kaksi väliaikalähtöä, joiden perusteella määräytyi finaalin järjestys. Yhteislähtö tapahtui formalatyyppisellä lähtökaaviolla, ja ryhtiläiset ylsivätkin finaalissa kovempiin kierrosaikoihin kuin aiemmissa starteissa.

Eeli Petäjämäen tyyliä sprintin aika-ajossa. (Kuva: Ylöjärven Ryhti)

Ryhdin Eeli Petäjämäki oli 10-vuotiaiden nopein kaikissa kolmessa startissaan. Finaalissa voitto irtosi kierrosajalla 3.33,1 puolen sekunnin turvin.

Ryhdin Miinä Pyhtilä hiihti 10-vuotiaiden tyttöjen finaalissa kolmanneksi ajalla 4.12,2 ja Kerttu Ranta sivakoi neljänneksi ajalla 4.15,3. Finaaliin Ranta pääsi lähtemään kolmospaikalta ja Pyhtilä heti seuraavana. Sprintin voitti Emmi Saarinen Kankaantaan Kisasta ajalla 4.02,3.

Vivian Lahti kisasi talvisessa pakkassäässä 12-vuotiaiden sprintissä. (Kuva: Ylöjärven Ryhti)

Ryhdin Vivian Lahti hiihti 12-vuotiaissa sijalle 14 kierrettyään radan 4.20,5 minuutissa. Tämän kisan voitti Mette Häkkinen Punkalaitumen Kunnosta ajalla 3.24,8.

16-vuotiailla sprinttirata piteni 1,2 kilometriin, jonka Ryhdin Reea Hiitelä aika-ajoissa lykki sarjansa kolmanneksi kovinta kyytiä. Finaalissa Hiitelä hiihti nousujohteisesti ja kiri lopulta kilpailun kakkoseksi kierrosajalla 3.48,5. Sprintin voitti Maisa Tahvanainen Espoon Hiihtoseurasta 1,7 sekuntia nopeampana.

Konsta Karhuniemi vauhdissa 18-vuotiaiden sprintissä Hakkarissa. (Kuva: Ylöjärven Ryhti)

Ryhdin Konsta Karhuniemi hiihti 18-vuotiaiden sprintin voittoon ajassa 3.15,2. Ylöjärven Urheilijoiden Marko Leppämäki voitti 50-vuotiaiden sarjan tuloksella 3.18,8. Koska molemmat olivat sarjojensa ainoita osallistujia, toimi finaalissa kirittäjinä toisen sarjan hiihtäjiä.

Hämeen piirin kauden ensimmäisen hiihtokisan nimi, Kiillon ensilumen sprintti, särähtää tänä vuonna. Nimittäin useista aiemmista vuosista poiketen olosuhteet ovat hellineet hiihtäjiä jo pitkään, ja Pirkanmaallakin on jo useita erinomaisessa kunnossa olevia hiihtolatuja. Hiihto luonnonlumilla marras-joulukuussa on varsin harvinaista herkkua.

Ylöjärven Ryhdin hiihtäjät harjoittelivat itsenäisyyspäiväviikon leirillä Kuusamossa, Oivangin ja Rukan laduilla. Tätäkin leiriä on ollut tapana kutsua ensilumenleiriksi.

Reea Hiitelä hiihti nousujohteisesti 16-vuotiaiden perinteisen sprintissä Hakkarissa. (Kuva: Suvi Hiitelä)
Kerttu Ranta sivakoi Lempäälässä sprintin aika-ajossa. (Kuva: Ylöjärven Ryhti)
Miina Pyhtilä tositoimissa sprintin aika-ajossa. (Kuva: Ylöjärven Ryhti)