Kurun maataloustuottajat toivovat hakelämmitystä Kurun yhtenäiskoulun lämmitysjärjestelmäksi

Kurun maataloustuottajat kokoontuivat runsaslukuisina vuosikokoukseen Parkkuun seurahuoneelle, jossa kuultiin myös kannanotto Kurun yhtenäiskoulun lämmitysjärjestelmästä.

Kokouksen aluksi puheenjohtaja Mika Nieminen kertoi kuulumisia viimeaikaisista luottamustehtävistään järjestön edustajana.Kokouksessa käsiteltiin myös viime vuoden toimintakertomus ja vahvistettiin tilinpäätös.

Ensi vuoden toimintasuunnitelmassa keskitytään yhteistyöhön monella saralla. Kokouksessa virisi vilkasta keskustelua muun muassa yritysvaikutusten arvioinnista, Kurun yhtenäiskoulun lämmitysjärjestelmästä, sotepe-palveluista ja joukkoliikenteestä.

Kurun maataloustuottajat ovat vahvasti hakelämmityksen puolella, kun mietitäänm Kurun yhtenäiskoulun uutta lämmitysjärjestelmää. Yhdistys kannustaa laatimaan kilpailutusasiakirjat niin, että se ei rajaa hakelämmitystä pois ja toivoo paikallisen lähienergian tulevan huomioiduksi.

Kyrönlahteen yhdistys puolestaan toivoo liikenteellisesti turvallista liityntäjärjestelyä ja hyvää tiedotusta muuttuvista käytänteistä.


FarmiÄlli-hankkeen hankepäällikkö Annika Liikamaa kannusti kurulaisia tuottajia sukupolvenvaihdoksiin keskustelevalla otteella.

Kokouksessa kuultiin myös alustus, joka käsitteli nuorille suunnattua tiedonvälityshanke Farmiälliä. Hankepäällikkö Annika Liikamaa esitteli hanketta ja aikaansaannoksia. Lisäksi hän kertoi tulevista tapahtumista ja suunnitelmista hankkeen kohderyhmälle eli 20–40-vuotiaille. Hankkeen myötä on keskitytty muun muassa maatilojen sukupolvenvaihdokseen.

Liikamaa kannusti tekemään yläkoulun kotitalousopetuksen kanssa vielä enemmän yhteistyötä kotimaisten raaka-aineiden suosimiseksi. Yleinen tietoisuus ja ymmärrys alkutuotannosta on hankkeen myötä vahvasti esillä.

Kurun maataloustuottajat valitsi Mika Niemisen jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana. Varapuheenjohtajana jatkaa Pertti Pohja.

Uusina jäseninä johtokuntaan valittiin Emmi Sarvijärvi vuosiksi 2024-2025 ja Paula Männistö vuosiksi 2024-2026. Yhdistyksen johtokuntaan kuuluvat myös Marko Pirttijoki ja Virpi Jokinen. Toiminnantarkastajina jatkavat Tapani Tienari ja varalla Matti Tienari.

Seuraava Kurun maataloustuottajien kaikille avoin tapahtuma on maaseutunuorten Joulutulet 22. joulukuuta kello 17 Poikeluksessa. Tapahtumalla kannustetaan suomalaisia valitsemaan joulupöytään ja pukinpussiin kotimaisia tuotteita sekä toivotetaan rauhallista joulua.