Elsa Torvinen kärkikahinoissa Imatralla – ”Kivat ja kovat kisat”

Viikonloppuna sivakoitiin Imatralla FIS-kisat, jossa matkoina oli vapaan hiihtotavan sprintti sekä perinteisen kymppi. Ylöjärven Ryhtiä kovatasoisissa kisoissa edustivat Elsa Torvinen ja Tino Stenman.

Sprinttiratana oli 1,4 kilometrin mittainen reitti, jonka Elsa Torvinen hiihti aika-ajoissa kuudenneksi kovinta vauhtia ajassa 3.11,64. Karsinnan nopein oli Tiia Olkkonen Haapajärven Kiiloista ajalla 2.59,44. Torvinen voitti alkuerän ja oli välieränsä kakkonen. Finaalissa Torvinen rutisti komeasti kolmanneksi. Kisan voitti Hilla Niemelä Ikaalisten Urheilijoista.

Ryhdin Elsa Torvinen kärkikahinoissa Imatralla. Tämä määrätietoinen meno ikuistettiin jo Rukalla. (Kuva: Oskari Aumo)

Miesten yleisen sarjan vapaan hiihtotyylin sprintissä Tino Stenman piti aika-ajoissa seitsemänneksi kovinta kyytiä ajalla 2.38,58. Karsinnan nopein oli Verneri Suhonen Hollolan Urheilijat -46:sta ajalla 2.34,82. Stenman hiihti alkueränsä neljänneksi ja sijoittui koko kisan 16:nneksi. Sprinttivoiton vei Verneri Suhonen.

Naisten yleisen sarjan 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa Elsa Torvinen hiihti nousujohteisesti ja oli kisan toiseksi nopein. Rata taittui ajassa 25.48,4. Kisan nopein oli Hilla Niemelä, jonka voittoaika oli 25.07,8.

– Kisat sujuivat aivan hyvin. Suorituskyky ei kisoissa ole vielä siellä missä pitäisi, mutta eteenpäin mennään. Kivat ja kovat kisat, Elsa Torvinen summasi tuntojaan joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Ryhdin Tino Stenman hiihti miesten yleisen sarjan pertsan kympin 23.26,0 minuutissa, mikä riitti sijaan 25. Kisan voitti Ville Ahonen Imatran Urheilijoista tuloksella 21.52,6.

Ounasvaaran ensilumenkisoissa Ryhtiä edusti Topias Torvinen, jolla kisamatkana oli 13,5 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla. Topias Torvinen sivakoi Rovaniemellä kuudenneksi 36.08,7 minuutissa. Kilpailun voitti Anssi Koirikivi Haapajärven Kiiloista tuloksella 34.03,30.