Kaupunki valmistelee kaikessa hiljaisuudessa ruoka- ja siivouspalveluiden ulkoistamista – Kertokaa lasten vanhemmat, miten haluatte palvelut toteutettaviksi

Meidän kaupunkimme valmistelee parhaillaan kaikessa hiljaisuudessa oman kaupunkimme ruoka- ja siivouspalveluiden siirtämistä Pirkanmaan Voimia Oy:lle. Siirtoa viedään kulisseissa voimakkaasti eteenpäin.

Suomen Katajan valtuustoryhmä vastustaa arvostusta nauttivien nykymuotoisten ruoka- ja siivouspalveluiden lykkäämistä vieraisiin käsiin, kasvottomalle toimijalle. Näemme, että ruoka- ja siivouspalvelut ovat olennainen osa päiväkotiemme ja koulujemme jokapäiväistä toimintaa. Näiden palveluiden tuottajat ja heidän työnsä on korkeatasoista. Niillä on keskeinen rooli lastemme ja koululaisiemme turvallisessa elämässä.

Lue myös: Kaupunki selvittää kouluruuan ulkoistamista Tampereelle Voimialle – Ylöjärveläiskoulujen keittiöhenkilökunta puolustaa itse tehtyä tuoretta ruokaa henkeen ja vereen

Nyt jos milloinka on oikea aika avoimelle kuntalaiskeskustelulle. Lasten vanhemmat kertokaa, miten te haluatte ruoka- ja siivouspalvelut toteutettaviksi. Tahdotteko, että oma kaupunkimme jättää nekin ulkopuolisen, ison toimijan harteille?

Tätä menoa kaupungillamme, sen kaupunginjohtajalla on vain laskun kuittaajan tehtävä. Kysymys kuuluu, jos annamme kaikki keskeiset palveluidemme toiminnot ulkopuolisille toimijoille, tarvitaanko koko Ylöjärven kaupunkia.

Ruoka- ja siivouspalveluilla on merkitystä. Maittava ja tasokas ruoka on juuri sitä ennakoivaa ja ennaltaehkäisevää hyvinvointityötä, joka nykymuotoiselle kunnalle kuuluu. Meidän päiväkodeistamme ja kouluistamme ei kuulu valituksia huonosta ruoasta eikä likaisista tiloista. Päinvastoin. Ruoka tekee kauppansa, ja sitä kiitellään. Tilat ovat siistejä, ja siten myös turvallisia.

Lue myös: Ylöjärven Uutisten kysely kouluruoan valmistamisen ulkoistamisesta – ”Ehdottomasti tulee säilyttää nykyinen malli. Jyrkkä EI ulkoistukselle”

Ylöjärven kaupunki kertoo omilla verkkosivuillaan, että kouluruokailun tavoitteena on edistää terveyttä, antaa työtehoa päivään, ohjata terveelliseen ravitsemukseen sekä kehittää uusia ruoka- ja makutottumuksia. Koululounas täydentää kotona tapahtuvaa ruokailua.

Uskomme, että korkeatasoisella ja tasapainoisella ruoalla on suuri painoarvo, kun lapsiperheet ratkaisevat asuin- ja kotipaikkakuntaansa.

Olemme asukasmäärältämme sen verran iso paikkakunta, että meidän on paitsi taloudellisesti järkevää myös inhimillisesti ottaen perusteltua olla omia herrojamme ruoka- ja siivouspalveluissamme.

Käsillämme on laaja ylöjärveläisten joukkoa koskettava asia. Jo tämän seikan perusteella olisi kohtuullista, että kaupunkimme kertoisi itse vapaaehtoisesti aikeistaan ja suunnitelmistaan kaupunkilaisille. Asia kiinnostaa varmasti ylöjärveläisiä.

Nyt on avoimen ja perusteellisen arvokeskustelun aika.

Inga-Mari Lehti

Valtuustoryhmän puheenjohtaja

Suomen Kataja Ry