Eevi-Inkeri Tossavaisen kisakausi käyntiin Rukan maailmancupissa – ”Pahin kisajännitys on saatu purettua”

Ylöjärven Ryhdin Eevi-Inkeri Tossavainen, joka viime tammikuussa hiihti nuorten maailmanmestariksi perinteisen sprintissä, kisasi perjantaina maailman parhaita vastaan maailmancupin avauksessa.

Perjantaina käynnistyi maailmancup Rukan perinteisen hiihtotyylin sprinttikisalla. Eevi-Inkeri Tossavainen kiersi 1,4 kilometrin sprinttiradan 3.20,21 minuutissa ja oli kisan 41:nen. Karsinnan kovin oli Suomen Jasmi Joensuu ajalla 3.04,24. Finaalissa Joensuu jäi kuudenneksi ja koko kisan voitti Ruotsin Emma Ribom.

– Kisakauden avaus maailmancupin sprinttikarsinnassa ei ihan ollut se avaus kaudelle, mitä olisin toivonut pitkän sairastelujakson jälkeen. Muutaman hyvin menneen kovemman harjoituksen jälkeen halusin kuitenkin käyttää saamani mahdollisuuden, mutta kisasta ei jäänyt oikein mitään käteen. Kropasta ei vielä saanut mitään irti, mikä tavallaan oli ihan odotettuakin pitkän ja vaikean jakson jälkeen, Tossavainen kommentoi ja lisäsi:

– Olen tyytyväinen siihen, että olen päässyt vihdoin takaisin normaalin harjoittelun pariin ja sain yhden startin – tosin varsin lyhyen – mutta startin kuitenkin. Nyt on psyykkisesti taas helpompi lähteä seuraavaan kisaan, kun pahin kisajännitys on saatu purettua kotiyleisön edessä maailmancup-avauksessa, kommentoi Eevi-Inkeri Tossavainen Rukan sprinttiä.

Hiihtokisojen lisäksi Eevi-Inkeri Tossavainen pääsee joulukuussa ylioppilaaksi Sotkamon lukiosta sekä juhlistaa Suomen itsenäisyyspäivää Linnassa. Hallitseva nuorten maailmanmestari sai nimittäin tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä kutsun Linnan juhliin.