Teivossa kilpaillaan Kuninkuuraveissa vuonna 2026 raviradan 50-vuotisjuhlan kunniaksi

Suomen Hippos ry:n valtuuskunta vahvisti vuosien 2026–2028 kuninkuusravijärjestäjät. Vuoden 2026 ”Kunkkarit” ravataan Teivossa Ylöjärvellä.
Teivossa on ajettu arvokisoja aiemminkin. (Kuva: Suomen Hippos / Juho Hämäläinen)

– Vuoden 2026 Kuninkuusravit Teivossa tulevat olemaan tällä tietoa viimeiset nykymuotoisessa Teivossa, joka juhlii vuonna 2026 myös 50-vuotista taivaltaan. Vuosi 2026 on siis juhlavuosi, mutta samalla toivottavasti alku uudelle tapahtumakeskussuunnitelmalle Teivon kaviouran osalta, Tampereen Ravirata Oy:n toimitusjohtaja Elina Hirvonen kertoo Tampereen Ravirata Oy:n tiedotteessa.

– Tampereelle ja Ylöjärvelle Kuninkuusravit on sen mittaluokan tapahtuma, että olemme mielellämme mukana edistämässä tapahtuman saamista alueelle, mutta myös tukemassa järjestäjää onnistuneen tapahtuman tuottamisessa niin seutukunnan ihmisille, kuin raviväelle, Tampereen kaupungin tapahtumajohtaja Perttu Pesä selvittää kaupunkien roolia tapahtumien haku- ja järjestämisvaiheiden osalta.

Kuninkuusravit vuonna 1976 valmistuneessa Teivossa on järjestetty aiemmin vuosina 1978, 1995 ja 2011. Jättitapahtumaan odotetaan noin 50 000 kävijää.

Tulevien Kuninkuusravien järjestäjät vahvistettiin Helsingin Olympiastadionilla pidetyssä Suomen Hippoksen valtuuskunnan kokouksessa. Vuoden 2027 Kuninkuusravit järjestää Lappeenranta ja 2028 Härmä. Teivon Kuninkuusravien tarkempi ajankohta vahvistetaan myöhemmin.

Ylöjärven Uutiset kertoo asiasta lisää keskiviikon aikana!