Ryhdin Torviset hyvässä iskussa Rukalla – ”Nousujohteiset hiihdot sain tehtyä”

Viikonloppuna nähtiin Rukalla Suomen Cupin kovatasoiset kisat perinteisellä hiihtotyylillä. Suomen kärkihiihtäjät ottivat mittaa toisistaan ja antoivat näyttöjä seuraavana viikonloppuna Rukalla käynnistyvään maailmancupiin. Ryhtiläisiä ladulla sivakoi kolme.

Ryhdin Elsa Torvinen hiihti Rukan 1,4 kilometrin vaativalla sprinttiradalla nousujohteisesti. Torvinen oli karsinnan 17. tuloksella 3.20,51. Karsinnan nopein oli Pöytyän Urheilijoiden Johanna Matintalo ajalla 3.04,15.

Torvinen hiihti kovavauhtisen alkueränsä kolmanneksi ja pääsi välieriin ensimmäisenä aikavertailujen perusteella. Vauhdikkaassa välierässä Elsa Torvinen oli kuudes eli sijoittui perinteisen hiihtotyylin sprintissä 12:nneksi. Kisan voitti Johanna Matintalo.

Miesten 1,4 kilometrin sprinttiradan kovin veto karsinnassa oli Vuokatti Ski Team Kainuun Emil Liekarilla 2.39,02. Ryhdin Tino Stenman oli 43., ja rata taittui 2.56,81 minuutissa. Lauri Vuorinen SkiTeam 105:stä oli vahvin erähiihdoissa ja voitti myös finaalin.

Myös sunnuntaina Kuusamossa sivakoitiin maailmancupin kenraali, kun 10 kilometrin kisassa perinteisellä hiihtotyylillä taisteltiin 5 kilometrin radalla. Ryhdin Elsa Torvinen hiihti nousujohteisesti ja sijoittui 18:nneksi tuloksella 28.22,6. Päivän kovin oli Krista Pärmäkoski Ikaalisten Urheilijoista 25.55,0 minuutissa.

– Ei vieläkään ollut mitään huippumenoa ladulla, mutta parempaa hiihtoa kuin viime viikonloppuna! Nousujohteiset hiihdot sain tehtyä, mikä oli hyvä, kommentoi Elsa Torvinen hiihtojaan Rukalla.

Miesten yleisen sarjan voiton Rukan kympillä otti Puijon Hiihtoseuran Iivo Niskanen tuloksella 22.45,2. Ylöjärven Ryhdin hiihtäjistä Tino Stenman oli 52. tuloksella 25.49,4 ja Topias Torvinen 65. tuloksella 26.12,3. Kaikkiaan kovaan kisaan starttasi 106 hiihtäjää. – Ihan hyvä ja nousujohteinen hiihto, kommentoi Topias Torvinen vahvasti taittunutta Rukan kymppiään.

– Sunnuntaina enteili ihan hyvää kisaa: suksi toimi todella hyvin ja löydettiin hyvä pitotälli. Noin neljän kilometrin kohdalla alkoi selkä kramppaamaan aika pahasti. Meni välillä sitten ihan kävelyksi ylämäissä. Pitää keksiä siihen jotain, jotta saa selän kestämään, pohti Stenman perinteisen kymppiään.

Seuraavan kerran Suomen Cupia kisataan vasta helmikuussa, jolloin Vantaalla on jaossa cup-pisteiden lisäksi myös SM-mitaleita.