Räikän saunan pukutiloihin tulossa odotettu muutos?

Talviuimareille on luvassa helpotusta, kun Räikän huoltorakennukseen esitetään sähkölukitusta, joka mahdollistaisi kulun pukutiloihin avantosaunan aukioloaikojen ulkopuolella.
Räikän avantosaunan pukutiloihin voi pian päästä talvella myös aamuaikaan. (Arkistokuva)

Tekninen lautakunta kokoontuu keskiviikkona päättämään muun muassa yleisten alueiden kohdentamattoman määrärahan käytöstä, jonka kaupunginvaltuusto myönsi vuonna 2022 talousarvion käsittelyn yhteydessä ja jota ei ole vielä käytetty.

Tekninen lautakunta esittää, että myönnetystä 30 000 euron suuruisesta määrärahasta osoitettaisiin 17 000 euroa Räikän huoltorakennuksen lukituksen uudistamiseen.

Valtuustoaloitteen huoltorakennuksen pukutilojen sähkölukoista teki vuosi sitten marraskuussa sosiaalidemokraattien valtuustoryhmä.

Sähkölukkoja on perusteltu sillä, että pukutilat olisivat tehokkaammassa käytössä, kun esimerkiksi talviuimarit voisivat käyttää niitä avantosaunan aukiolojen ulkopuolella. Nykyinen lukitussysteemi työllistää yleisten alueiden henkilökuntaa ovien avaamisen ja lukituksen varmistamisen muodossa.

– Sähköinen etäohjattu lukitusjärjestelmä sallisi etukäteen ohjelmoitavan ja kuluvalvottavien sauna- ja pukuhuonetilojen sekä välinevaraston käytön ja helpottaisi samalla yleisten alueiden henkilökunnan työmäärää avainten ja avausten järjestämisen jäädessä pois, teknisen lautakunnan esityksessä sanotaan.

Kustannusarvio rakennuksen lukituksen muuttamisesta sähköiseksi ja etäohjattavaksi on noin 17 000 euroa. Hinta-arvio sisältää avaimet, joilla tiloihin kuljetaan.

Muutos ei koske yleisten alueiden käytössä olevia varastotiloja.

Lukituksen uudistaminen on tarkoitus toteuttaa vielä kuluvan vuoden aikana.

Lue myös: Räikän saunalle sähköiset kulkulätkät? Aamu-uimarit saisivat pukukopit käyttöönsä