Ryhtiläiset mittasivat vauhtiaan Oloksella ja Vuokatissa – ”Hyvin sujuneen harjoituskauden jälkeen tavoitteena on vauhdin parantaminen”

Ylöjärveläishiihtäjistä Torviset kisasivat maailman huippuhiihtäjiä vastaan Muoniossa. Kainuun talvikisoissa Vuokatissa ladulla kamppailivat Stenman, Henriksson ja Koskela.

Oloksen tykkikisoissa Ryhdin Elsa Torvinen osallistui sunnuntaina hiihdettyyn vapaan hiihtotyylin 10 kilometrin kisaan, jonka voitti Saksan Victoria Carl tuloksella 25.34,1. Elsa Torvinen oli kisan 37:s. Hän kiersi radan 28.32,0 minuutissa eli jäi voittajasta alle kolme minuuttia.

Ryhdin Tino Stenman hiihti Jämin Jänteen Niko Husun peesissä useita kierroksia. Eri kierroksilla olleista hiihtäjistä Stenman oli vahvempi viimeisellä kiekalla. (Kuva: Tuomas Koskela)

Ryhdin Topias Torvinen avasi kisakautensa maailmanluokan vauhdissa molemmilla hiihtotyyleillä. Lauantain kuningas oli Suomen Iivo Niskanen, joka kellotti voittoajaksi 24.54,4. Topias Torvinen hiihti 10 kilometrin perinteisen kisassa sijalle 78 ajalla 28.43,6.

Sunnuntain vapaan kympillä Topias Torvinen oli 73:s ja kiersi kisamatkan 26.42,5 minuutissa. Kilpailun voitti Saksan Friedrich Moch tuloksella 22.55,5.

– Kisakausi oli mukava avata Oloksella talvisessa pakkassäässä. Viikonlopun hiihdoista uupui vielä terävyys ja tehontuotto, jotka yleensä löytyvät muutamien kisojen jälkeen. Hyvin sujuneen harjoituskauden jälkeen tavoitteena on vauhdin parantaminen ja kunnon hiominen keski- ja lopputalvelle, jolloin omat kauden pääkilpailut ovat, Topias Torvinen kommentoi kisaviikonlopun jälkeen.

Sotkamossa hiihdettiin vapaalla hiihtotyylillä Kainuun talvikisat, jossa ryhtiläisiä kisasi kolmessa eri sarjassa. Miesten yleisen sarjan 18 kilometrin kisassa Tino Stenmanin hiihto näytti helpolta, ja hän hiihti tasaisen kisan. Stenman oli 11:s tuloksella 38.18,9. Kisan voitti Imatran Urheilijoiden Remi Lindholm ajassa 37.02,3.

Myös 20-vuotiaat naiset hiihtivät 18 kilometrin matkan. Ryhdin Emmi Henriksson hiihti kisakauden avauksessaan kuudenneksi ajalla 46.50,6. Kisan voitti Espoon Hiihtoseuran Silva Kemppi tuloksella 45.11,4.

Ryhdin Helmi Koskela puolestaan kisasi 18-vuotiaiden yhdeksällä kilometrillä ja oli 14:s tuloksella 25.12,3. Tämän kisan voitti Linnea Salo Tampereen Pyrinnöstä ajassa 22.50,3.