Antti Vähäkoskelle painonnostossa Pohjoismaiden mestaruuspronssi

Ylöjärveläinen 16-vuotias Antti Vähäkoski edusti Suomea painonnoston Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Rovaniemellä 10.-12. marraskuuta käydyissä kilpailuissa.
Antti Vähäkoski nosti PM-pronssia. (Kuva: Viivi Raudasoja)

Matkaan tarttui PM-pronssia U17 +102 kilon sarjassa, uusi ennätys tempauksessa ja kokemusta kansainvälisestä kilpailusta.

Tempauksessa Vähäkoski nosti kolme onnistunutta nostoa ja paransi ennätystään kahteen otteeseen. Tempauksessa tulokseksi jäi 83 kiloa, joka oli peräti 6 kiloa yli aiemman ennätyksen.

Työnnössä Vähäkoski selvitti alkupainon 100 kiloa helposti ja lastautti toiseen yritykseen uudet ennätyspainot 111 kiloa. Noston veto jäi vajaaksi, mutta kolmannella yrityksellä raudat kävivät jo suorilla käsillä, mutta tippuivat takaa alas, joten alkupainoon oli lopulta tyytyminen.

Ylöjärven Ryhtiä edustava Vähäkoski on monipuolinen voimailija, joka kilpailee kahdessa eri voimailulajissa: voimanostossa ja painonnostossa. Voimanostossa hän edusti Suomea nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa nuorten maajoukkueessa jo 14-vuotiaana ja nyt painonnostossa. Seuraavaksi Vähäkoski kilpailee varustepenkkipunnerruksen SM-kilpailuissa, jotka järjestetään 16.-17. joulukuuta Ylöjärven urheilutalolla.

Jessica Selin viides

Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa alle 20-vuotiaiden naisten 59 kilon sarjassa kilpaili myös ylöjärveläinen Jessica Selin, joka sijoittui viidenneksi yhteistuloksella 125 kiloa. Selin tempasi 55 kiloa ja työnsi 70 kiloa. Seuratasolla Selin edustaa Tampereen Pyrintöä.

JUHA VÄHÄKOSKI