Jere Haavistolle toinen sija ja finaalikeskeytys Tampere Supercrossissa

Lakialan vauhtikone Jere Haavisto sijoittui Tampere Supercrossin avauspäivänä komeasti toiseksi. Kakkospäivän finaali päättyi Haaviston osalta keskeytykseen.

Ensimmäisen finaalin alkukierrokset kulkivat Jorge Zaragozan tahdissa, ja poikkeuksellisella tavalla, sillä espanjalainen oli liikkeellä sähköpyörällä. Muutaman kierroksen jälkeen kisan voittanut Harri Kullas nousi kärkeen ja perässä myös Jere Haavisto ohitti Zaragozan.

Jere Haavisto (vas.) nousi kakkospallille perjantain finaalin jälkeen. (Kuva: Antti Peltola)

Toisessa finaalissa Haavistolla kävi huono tuuri.

– Ohitin yhden kuskin, mutta hän ajoi seuraavassa mutkassa kylkeeni ja kaaduin. Pyöräni ohjaus vääntyi vinoon enkä saanut sitä suoristettua edes ratavarikolla. Siihen asti oli mennyt hyvin. Minulla ei ollut sijoitustavoitteita kisaan, joten perjantain kakkospaikka oli tosi hyvä. Oli tärkeää säilyä ehjänä ja olihan hallissa hieno tunnelma, tupa täynnä ja sain ajaa kotiyleisön edessä, Haavisto poimi positiivisia puolia.

Harri Kullaksen vauhti oli muille liikaa. (Kuva: Antti Peltola)

Harri Kullas järjesti hieno näytöksen Tampere Supercrossin lauantai-illassa. Perjantain valtias kaatui kakkospäivän finaalin lähtömutkassa, mutta nousi letkan hänniltä kärkeen ja voittoon ennen Cade Clasonia ja Jorge Zaragozaa.

– Huh huh, mikä kisa. Minulla on ollut koko päivän kurkku kipeä ja muutenkin kipeä olo, ja olen vain laskenut tunteja siihen, koska päivä päättyy. Sitten vielä kaaduin startissa ja löin myös hieman päätäni. Koskaan ei saa kuitenkaan luovuttaa, vaan aina pitää vetää täysillä alkutilanteesta huolimatta, Kullas muistutti.

Kullas valloitti kahden päivän yhteistulosten perusteella Tampere Dominator -tittelin jo seitsemännen kerran, kun järjestettynä on nyt yhdeksän Tampere Supercrossia. Zaragoza oli toinen ja Cade Clason kolmas.