Emiilia Syvänen ja Senni Viren maajoukkueeseen, Tilda Pyykkönen 19-vuotiaiden matkaan

Kolme Ylöjärven Ilveksen futsalpelaajaa sai maajoukkuekutsun. Naisten maajokkueen matkaan lähtevät maalivahti Emiilia Syvänen sekä Senni Viren. Alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueeseen kutsuttiin Tilda Pyykkönen.

Naisten futsalmaajoukkue matkaa marraskuun alussa Ranskaan, jossa se pelaa 7. ja 8. marraskuuta maaottelut Ranskaa vastaan. Otteluihin on nimetty 14 kenttäpelaajan ja kolmen maalivahdin ryhmä.

Senni Viren on tunnettu erinomaisesta laukauksestaan. (Kuva: Anni Hämäläinen)

Kyseessä on tämän futsalkauden ensimmäinen naisten futsalmaajoukkueen maaottelutapahtuma. Joukkue pelasi viimeisimmät pelinsä maaliskuussa, ja tämän jälkeen yli puolella joukkueen pelaajista seurajoukkue on vaihtunut.

– Olen sen suhteen erittäin tyytyväinen, että huolimatta suurista muutoksista pelaajien seurajoukkuetilanteissa on tähän tapahtumaan käytettävissä lähes kaikki, jotka olivat mukana maaliskuun Italia-maaotteluissa ja jokainen maajoukkueeseen kaavailtu pelaaja on futsalpelaajana laadukkaassa toimintaympäristössä tällä hetkellä, joukkueen päävalmentaja Jaakko Laitinen kommentoi Suomen Palloliiton tiedotteessa.

Kyseessä on Ranskalle historian ensimmäiset viralliset naisten futsalmaajoukkueen ottelut. Suomen viimeisimmät kolme maaottelua ovat olleet maailman huippuihin kuuluvia Espanjaa ja Italiaa vastaan, joten nyt Ranskaa vastaan päästään lähtemään hieman erilaisista lähtökohdista, kun Suomella on selvästi enemmän kokemusta kansainvälisistä otteluista.

Emiilia Syvänen on torjunut vakuuttavasti YIlveksen maalilla. (Kuva: Esa Norvia)

– Odottaisin meidän pidemmän kokemuksemme kansainvälisistä otteluista antavan meille jonkinlaisen näkyvän edun otteluissa. Ranskasta on kuitenkin vaikea sanoa paljoa etukäteen, joten varsinkin ensimmäisessä otteluissa heiltä voi tulla yllätyksiä. Oman pelin suhteen tullaan tässä vaiheessa varmasti kokeilemaan vielä useitakin erilaisia koostumuksia kentällä, mutta pyritään siitä huolimatta tuloksellisesti myös onnistumaan hyvin, Laitinen sanoo.

Alle 19-vuotiaiden tyttöjen futsalmaajoukkue matkaa puolestaan pelaamaan historiansa ensimmäiset maaottelunsa Portugalia vastaan 21. ja 22. marraskuuta. Maaotteluihin on nimetty 12 kenttäpelaajan ja kahden maalivahdin ryhmä.

– Vaikka juuri sitten käyty leiri olikin vasta ensimmäinen virallinen tapahtuma nuorten maajoukkueelle, niin kaikkia Portugaliin valittuja pelaajia on tullut jo hyvinkin tarkkaan seurattua vähintään koko tämän vuoden ajan. Viime kevään pelaajakehitystapahtumat toimivat tärkeänä kivijalkana joukkueen rakentamisessa ja nyt on päällimmäisenä tunteena tyytyväisyys siitä, että kaiken työn jälkeen päästään pian ensimmäisiin maaotteluihin, kertoo Laitinen tunnelmiaan joukkueen nimeämisen yhteydessä, päävalmentaja Jaakko Laitinen sanoo.