Ryhdin Stenman ja Torvinen kärkikymmenikköön Suomen Cupin sprintissä

Maastohiihdon kisakausi käynnistyi Vuokatissa vapaan hiihtotyylin 1,3 kilometrin sprinttikisalla, joka oli Suomen Cupin ensimmäinen osakilpailu. Talven aikana kilpailusarjassa kisataan kuudella eri paikkakunnalla.

Miesten yleisessä sarjassa Ryhdin Tino Stenman onnistui erinomaisesti jo karsinnassa, jossa hän kellotti seitsemänneksi kovimman ajan 2.32,44. Karsinnan nopein 2.28,18 oli Oskari Hökkä Proski Oulusta. Stenman jatkoi vahvasti alkuerässä ja lunasti suoran välieräpaikan hiihtäessään eränsä toiseksi. Välierässä Stenman ylsi viidenneksi eli nappasi avauskisasta yhdeksännen sijan. Miesten sprinttikisan voitti Olli Ahonen Imatran Urheilijoista.

 

Ylöjärven Ryhdin Tino Stenman avasi kisakautensa vahvasti Vuokatin Suomen Cupin vapaan hiihtotyylin sprintissä. (Kuva: Aki Stenman)

– Mukava oli saada heti kauden alkuun onnistuminen. Semifinaalin loppusuoralle tulin vielä kolmantena, mutta eväät oli kyllä aika lailla syöty siihen. Muuten oikein hyvää menoa oli tarjota päivän mittaan, kommentoi Stenman, jonka harjoituskausi on sujunut hyvin ja eheästi.

Hän kertoi myös valmennuksestaan ja marraskuun ohjelmastaan.

– Keväällä toteutettu valmentajan vaihdos on tuonut myös uusia ärsykkeitä harjoitteluun. Keväästä lähtien valmennuksestani on siis vastannut Matti Haavisto, ja yhteistyö hänen kanssaan on sujunut hyvin. Nyt on vähän pidempi reissu tiedossa lumituntumaa hakiessa Vuokatin ja Rukan maastoista. Koko marraskuu tulee oltua reissussa ja kolmet kisat tulee hiihdettyä tällä ajanjaksolla.

Myös naisten yleisessä sarjassa Ryhdin Elsa Torvinen avasi kisakautensa onnistuneesti. Torvinen hiihti 1,3 kilometrin karsinnan sijalle 20 ajassa 3.05,18. Kovimman kierrosajan 2.50,61 vei Vantaan Hiihtoseuran Jasmi Joensuu.

Alkuerässä Elsa Torvinen tarjoili hiihtoyleisölle jännitystä alusta loppuun. Ryhdin hiihtäjä jäi lähdössä porukan hännille, kohenteli asemiaan matkan varrella mutta kaartoi loppusuoralle vasta neljäntenä. Hurjassa loppukirissä Torvinen peittosi kaksi hiihtäjää, ja Stenmanin tapaan lunasti suoraan paikkansa välieriin sijoittuen alkueränsä toiseksi nopeimmaksi.

Kovatasoisessa välierässä Torvinen hiihti viidenneksi, jolloin lopullinen sijoitus oli kisan kymmenes. Sprinttikisan voitti Jasmi Joensuu. Ryhdin Matleena Palonen hiihti vapaan sprintillä sijalle 67.

– Kesä ja syksy ovat sujuneet aivan hyvin. Sprintin karsinta oli vähän tahmea, mutta erissä alkoi sujua paremmin! Odotan distanssikisoja innolla seuraavina viikonloppuina, Torvinen sanoi.

Kolmattatoista kertaa käynnistyvä Suomen Cup -kilpailusarja starttasi siis ryhtiläisittäin mainiosti. Jo avauskisassa Stenman rohmusi 29 pistettä ja Torvinen 26.