Aurauskalusto käyttöön etuajassa – Lumisade jatkuu huomiseen asti

Ylöjärvellä herättiin aamulla siihen, että yön aikana oli tupruttanut runsaasti lunta. Keskustan alueella jopa kymmenisen senttimetriä. Lunta aurataan nyt aamusta iltaan.
Ylöjärvelle oli yön aikana satanut runsaasti lunta. Aurat olivat jo heti aamusta liikkeellä. (Kuva: Sanna Hillberg)

Ylöjärven kaupungin kunnossapitopäällikkö Jari Koskinen kertoo, että kunnossapidossa on seurattu tiiviisti epävarmoja sääennusteita.

– Vähän vähemmän oli tälle aamulle ennustettu mitä nyt sitten oikeasti tuli. Ennusteessa oli, että aamuun mennessä olisi kertynyt kolmesta neljään senttiä.

Koskisen mukaan oikeastaan koko aurauskalusto on käytössä.

– Virallisesti auraussopimukset alkavat urakoitsijoiden kanssa vasta parin viikon päästä, mutta olemme saaneet sovittua, että he ovat käytettävissä, hän kertoo ja ennakoi, että tänään lunta aurataan myöhään iltaan ja vastaavasti huomenna jo aikaisin aamulla riippuen siitä mitä taivaalta sataa.

– Malttia liikenteeseen ja oikea rengastus alle. Sillä pääsee jo pitkälle, Koskinen lähettää terveisiä autoilijoille.

Luvassa erittäin huonoa ajokeliä

Maltti onkin tarpeen, sillä Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan ajokeli on Pirkanmaalla tänään tiistaina erittäin huono jäätävän vesisateen ja lumi- tai räntäsateen vuoksi. Jalankulkijoita varoitetaan erittäin liukkaista jalkakäytävistä, koska lumi tamppautuu niillä liukkaaksi.

Ennusteen mukaan lumisadetta on luvassa koko päiväksi sekä tänään että huomenna.

Keskiviikkona ajokelin ennustetaan muuttuvan erittäin huonoksi keskiyöstä alkaen jäätävän vesisateen, lumi- tai räntäsateen, lumipyryn ja voimakkaan tuulen vuoksi.