Mikä on uuden Kurun yhtenäiskoulun tilanne, entä miten Kurusta pääsee jatkossa Nyssellä? Asukkaille pidetään keskustelutilaisuus

Kuru-neuvosto järjestää asukasillan Kurun yhtenäiskoulun pajarakennuksessa maanantaina 30.10. klo 18.
Elinkaarensa päässä oleva Kurun yhtenäiskoulu puretaan ensi vuonna. Paikalle rakennetaan uusi koulurakennus.

Keskustelun yhtenä pääaiheena on joukkoliikenteen järjestäminen Kurussa vuonna 2024.  Nysse on kertonut vähentävänsä bussiliikennettä Kurusta vedoten liian pieniin matkustajamääriin.

Nysse on linjannut, että jatkossa kurulaisten kyyditys järjestettäisiin yhteistyössä kaupungin kanssa siten, että palvelubussi liikennöisi Kurusta Kyrönlahteen, jossa matkustajan hyppäisivät Nyssen kyytiin.

Lue myös: Nysse muuttaa Ylöjärvellä bussien reittejä ja linjoja ensi kesänä: Linja 28 lopettaa, tulossa täysin uusi linjasto

Toisena pääaiheena on uusi Kurun yhtenäiskoulu, jonka rakentamisen kaupunki on kertonut aloittavansa vuonna 2024. Keskustelutilaisuudessa asukkaille luodaan tilannekatsaus koulun suunnittelusta ja rakentamisesta. Koulun kokonaiskustannus on 7 650 000 euroa

Kaupunki on maankäytön ja palveluiden suunnittelu- ja toteutusohjelmassaan osoittanut uudelle koululle 50 000 euroa suunnittelurahaa vuodelle 2023. Vuodelle 2024, jolloin rakentaminen alkaa, on rahaa  varattu 4 350 000 euroa, ja vuodelle 2025 3 250 000 euroa.

1960-luvulla rakennettu vanha Kurun yhtenäiskoulu on elinkaarensa päässä, ja rakennus kärsii vakavista sisäilmaongelmista. Koulun oppilaat ja henkilökunta ovat olleet väistötiloissa pian vuoden ajan.

Lue myös: Kaikki kurulaisoppilaat väistötiloihin – Homekoulu jätetään kylmäksi: ”Paine on ollut niin kova, että se on varmasti edesauttanut asioiden etenemistä”

Ylöjärven kaupunki kilpailuttaa tällä hetkellä vanhan koulurakennuksen purku-urakkaa. Alustava purkuaika sijoittuisi ensi vuoden tammi-maaliskuulle.

Paikalla Kurun asukasillassa ovat Kuru-neuvoston jäsenten lisäksi Ylöjärven kaupungilta hallintopäällikkö Kirsi Riihioja, kehityspäällikkö Mari Ruissalo, sivistysjohtaja Matti Hursti, kaupunkirakennejohtaja Jukka Nurmi ja opetuspäällikkö Tarja Suhonen.