Ylöjärven museolla ja Kurun museoilla onnistunut kesä kävijämäärissä ja tapahtumissa

Ylöjärven museo sekä Kurussa toimivat Kurun ulkomuseo, Vänrikki Stoolin tupa ja Keihäslahden näyttelytalo voivat olla tyytyväisiä viime kesään.

Ylöjärven museo oli kesällä avoinna toukokuun puolivälistä 6. elokuuta saakka. Museovierailuja oli kesän aikana yhteensä 1 441. Määrä on lähes sama kuin edellisenä kesänä.

Korpulan tuparakennus on Ylöjärven museon sydän. Rakennuksessa on asunut aikanaan jopa 30 henkilöä.

Museolla järjestettiin tavalliseen tapaan tapahtumia, satutuokioita ja -jumppia sekä askarteluhetkiä. Kevään ja alkukesän aikana museolla vieraili erilaisia koululais- ja lapsiryhmiä ja heille tarjottiin opastettuja kierroksia. Ryhmäopastuksia oli kesällä yhteensä 28.

Opastuksissa kävi 699 henkilöä. Päiväkoti ja eskariryhmiä oli vieraana 13, ja saman verran kävi koululaisryhmiä.

Yksi kesän kohokohdista oli Tukkateatterin esitykset. High Lake Cityn kultajahti -esitys nähtiin 15 kertaa kesän aikana ja esitystä kävi katsomassa yhteensä 564 henkilöä.

Ylöjärven museon työyhteisöä ja itse museota kohtasi myös menetys, kun museon pitkäaikainen museonhoitaja Marja-Leena Saarinen menehtyi heinäkuussa.

Kurussa kolme kohdetta

Kurun ulkomuseo, Vänrikki Stoolin tupa ja Keihäslahden näyttelytalo olivat puolestaan avoinna 27. kesäkuuta alkaen heinäkuun loppuun saakka.

Keihäslahden näyttelytalo keräsi mukavasti väkeä myös viime kesänä. (Kuva: Jani Saarenpää)

Kesään toi oman lisäelementtinsä Vänrikki Stoolin tuvan kattoremontti, joka alkoi toukokuussa ja kesti koko kesän.

Kurun museoilla järjestettiin erilaisia tapahtumia ja työpajoja koko kesän ajan. Vierailijoita näillä museoilla oli kesän aikana yhteensä 1 040. Luku ei kerro tarkasti ihmisten määrää vaan vierailujen määrän.

Edellä mainitusta luvusta Vänrikki Stoolin tupa keräsi 308 vierailua ja Keihäslahden näyttelytalo 288 vierailua.