Pirkanmaan nopeusrajoitukset alenevat talveksi torstaista alkaen – rajoitus voimassa heti, kun kyltti vaihtuu

Pirkanmaalla siirrytään talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin pääasiassa ensi torstaina. Talviajan alennetuilla nopeusrajoituksilla pienennetään haastavien olosuhteiden vaikutusta onnettomuusriskiin.

Pirkanmaalla nopeusrajoitusmerkkien pääasiallinen vaihtopäivä on torstaina ja merkit vaihdetaan perjantaihin mennessä. Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu.

Moottoriteillä korkein sallittu nopeus talvikaudella on 100 kilometriä tunnissa ja valtaosalla muita maanteitä 80 kilometriä tunnissa. Moottoriteiden ohella sellaisilla tieosuuksilla, joilla ajosuunnat on erotettu toisistaan keskikaiteella, voi talvikauden nopeusrajoitus olla 100 kilometriä tunnissa.

Lisäksi sään, kelin ja liikennemäärän mukaan vaihtuvien nopeusrajoitusten jaksoilla voidaan hyvissä olosuhteissa näyttää 100 kilometrin tuntinopeusrajoitusta.

Alennetuilla nopeusrajoituksilla pienennetään sekä hirvieläinten että pimeyden ja liukkaiden kelien aiheuttamaa kohonnutta onnettomuusriskiä. Myös mahdollisten onnettomuuksien seuraukset ovat alemmilla nopeuksilla lievemmät. Ajonopeus tulee aina sovittaa vallitseviin olosuhteisiin.

Pirkanmaan ELY-keskus muistuttaa, että Pirkanmaalla on vahva valkohäntäpeurakanta. Valkohäntäpeurat vaihtavat ravintopaikkaa useita kertoja päivässä ja liikehdintä on vilkasta erityisesti työmatkaliikenteen aikaan aamu- ja iltahämärässä. Tämä näkyy myös onnettomuustilastoissa. Loka-marraskuussa tapahtuu keskimäärin kolmannes koko vuoden valkohäntäpeuraonnettomuuksista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?