Pirhan uusi potilastietojärjestelmä mahdollistaa yhtenäiset digipalvelut kaikille pirkanmaalaisille

Pirkanmaan hyvinvointialueelle hankitaan uusi yhteinen potilastietojärjestelmä sekä perustason terveyspalvelujen että sairaaloiden käyttöön. Uusi potilastietojärjestelmä korvaa kunnilta ja sairaanhoitopiiriltä siirtyneet potilastietojärjestelmät.

Yhtenäisten digipalvelujen ohella uusi järjestelmä tukee hoidon jatkuvuutta potilaan siirtyessä yksiköstä toiseen. Potilasta voidaan hoitaa jatkossa kuntarajoista riippumatta.

Pirkanmaan ja Pohjois-Savon hyvinvointialueet hankkivat järjestelmän yhdessä. Järjestelmän tulevat käyttäjät eli hyvinvointialueen työntekijät ovat osallistuneet tiiviisti järjestelmän toiminnallisten vaatimusten määrittelytyöhön. Työpajoihin on osallistunut yli 200 sote-ammattilaista.

– Korostamme kriteereissä erityisesti järjestelmän käytettävyyttä käytännön työn kannalta. Vaikka hankimme lähtökohtaisesti jonkun markkinoilla jo olevista ja käytössä koetelluista järjestelmistä, varaudumme lisäksi siihen, että järjestelmää voidaan kehittää muuttuvien tarpeidemme mukaisesti, tietohallintojohtaja Pasi Lehmus kertoo.

– Lääkärin näkökulmasta yhtenäinen järjestelmä tukee potilaan hoidon jatkuvuutta sekä tietojen näkyvyyttä perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon välillä, lääkäri Riku Metsälä avovastaanottopalveluista puolestaan sanoo.

Hyvinvointialue hankki viime keväänä myös sosiaalihuollon palveluihin uuden yhteisen asiakastietojärjestelmän. Sen käyttöönotto alkaa ensi vuonna.