Isabella Lillqvistin suunnistuskausi päättyi Suomen mestaruuteen – Ensi vuonna nuorten maajoukkueeseen

Vuorentauslaissuunnistaja Isabella Lillqvist otti sunnuntaina voiton suunnistuksen erikoispitkän matkan Suomen mestaruuskilpailuissa Kouvolassa.
Kuvassa Isabella Lillqvist leimaa itsensä maaliin aiemmin kesällä kisatussa Nuorten Eurooppa-cupissa Belgiassa. (Kuva: Christophe Amerijckx Photography)

Lillqvist voitti mestaruuden alle 18-vuotiaiden sarjassa 38 sekunnin marginaalilla toiseksi sijoittuneeseen Turun suunnistajien Elli Kyläkoskeen. Kolmanneksi juossut Kymen suunnistajien Aliisa Kiiski hävisi Lillqvistille reilut viisi minuuttia. Matkana oli 12,5 kilometriä, jolla oli peräti 25 rastia. Lillqvistin loppuaika oli 1.41,52.

Tuore Suomen mestari kertoo että maasto oli pääosin hyvin juostavaa ja sää syksyisen aurinkoinen.

– Oli kiva, että radalla oli hajontaa kahdessa kohtaa.

Kilpailu oli Lillqvistille viimeinen henkilökohtainen tällä kaudella.

– Ensi viikonloppuna on vielä Halikko-viesti, mutta sen jälkeen kisakausi on paketissa ja pidän ylimenokauden, Tampereen Pyrintöä edustava suunnistaja kertoo.

Suunnistusliitto julkaisi vuoden 2024 valmennusryhmät 18. lokakuuta. Lillqvist on valittu vuoden 2024 nuorten maajoukkueeseen.