Väylävirasto muistuttaa syyslomaviikolla rataturvallisuudesta – Rautatielle ei ole mitään asiaa

Nuorille suunnattu Jätä rata rauhaan -kampanja muistuttaa jälleen syyslomaviikoilla siitä, että rautatielle ei ole mitään asiaa.

Väylävirasto muistuttaa, että minkäänlainen oleskelu tai muu luvaton toiminta rautatiellä tai sen välittömässä läheisyydessä ei ole sallittua. Oman hengenvaaran lisäksi pelissä on myös junamatkustajien turvallisuus sekä junakaluston ja liikenneinfran kunto.

Rautatiellä ja sen läheisyydessä liikkuminen on hengervaarallista. (Arkistokuva)

– Radalle meneminen, junan katolle kiipeäminen tai minkäänlaisen esineen radalle asettaminen on hengenvaarallista ja kiellettyä myös laissa. Asiattomasta radalla oleskelusta tehdään aina ilmoitus hätäkeskukseen tai poliisille. Juna ei voi väistää, rautatieturvallisuuden johtava asiantuntija Marko Tuominen Väylävirastosta sanoo.

Väylävirasto kampanjoi Jätä rata rauhaan -teemalla syyslomaviikolla. Viime syksynä ensi-iltansa saaneen animaation lisäksi nuoria muistutetaan rautatieturvallisuudesta myös uuden selainpohjaisen, animaation maailmaan sijoittuvan ilmaisen pelin avulla. Peliä kokeilevat ja kommentoivat myös valitut somevaikuttajat.

– Viime syksynä saimme hienosti huomiota tärkeälle asialle. Toivomme, että keskustelua syntyy nytkin niin nuorten keskuudessa kuin vanhempien tai muiden kasvattajien parissa sekä kotona että kouluissa. Tällä kertaa kampanja näkyy ja kuuluu etenkin nuorten suosimassa TikTokissa ja tietysti myös Väyläviraston omissa kanavissa, Väyläviraston viestintäpäällikkö Hanna Ackley kertoo.

Väylävirasto muistuttaa, että lasten ja nuorten kanssa on tärkeää keskustella siitä, miksi rautatiellä ei saa liikkua. Lisätietoa asiasta saa Väyläviraston sivuilta.